Răpirea bisericii. De ce?

Înainte de tribulații, la mijlocul tribulațiilor sau la sfârșitul acestora? Părerile sunt împărțite și fiecare „tabără” pare să aibă argumente solide. Totuși adevărul nu poate fi decât unul singur.

Cred că dacă reușim să răspundem la întrebarea „De ce e nevoie ca biserica să fie răpită” răspunsul când va alea loc răpirea va decurge de la sine, în mod logic.

Când ziua Domnului va veni, ziua aceea mare și înfricoșată (Maleahi 4:5), ziua aceea fără milă, zi de mânie și urgie aprinsă care va preface tot pământul în pustiu și va nimici pe toți păcătoșii de pe el (Isaia 13:9) , ziua aceea nenorocită și întunecoasă (Ezechiel 30:3) vom primi exact ce merităm. Cum am făcut exact așa ni se va face, căci e finalul. Judecata. Când ziua Domnului va veni faptele noastre se vor întoarce asupra capului nostru. (Obadia 1 :15)

***

…. ca și cum o navă cosmică uriașă s-ar pregăti să aterizeze în ocean. Înainte ca nava să fie vizibilă, apa va fi spulberată iar oceanul va fi agitat de valuri. De tsunami. De cutremure. Înainte ca ziua Domnului să vină pământul va fi într-o mare fierbere. Înainte de „impact” totul va fi bulversat, agitat, în dezordine, astfel încât va fi nevoie de o rearanjare. Vechea ordine mondială înlocuită cu noua ordine mondială. Ziua Domnului nu va fi un cadou. Impactul ei va fi extrem de brutal și nimeni nu va putea rămâne în picioare.

Poate de aceea Dumnezeu a prevăzut să-i „culeagă” unul câte unul pe cei drepți, morți sau vii, să-i adăpostească și să le ofere un refugiu ( în crăpătura stâncii) în momentul în care „nava” va ateriza, adică în ziua Domnului.

De aceea cred că răpirea bisericii, va preceda cu foarte puțin aterizarea „navei” deci va fi doar la final.

Întrebarea logică care urmează este „Unde anume vor merge cei răpiți ?”

Publicitate

6 gânduri despre „Răpirea bisericii. De ce?

 1. Stiu ca ce scriu nu apare pe blog dar scriu caci eu cu tine am stabilit ca nu comentam chestii de religie.
  Nu apare pe blog dar citesti si eu intreb, așa ca pentru noi două… dece amesteci profetii VT cu NT.
  Biserica VT s-a distrus, templul a fost darmat, profetiile s-au adeverit dar noua biserică biserica a lui Hristos este altceva.. Dece nu iei in seama acest aspect? Care biserica este aici în discutie?
  Este Biserica lui Dumnezeu dar Dumnezeu este parte comuna in trei religii, Mozaică, Creștinî Și Mahomedană, ca să spun așa, este biserica lui Moise, a lui Cristos si a lui Mahomed…
  Moise a lăsat VT Iisus NT iar Mohamed Coranul…
  Dacă ar fi după cum spui tu, si te referi la VT inseamna ca toate cele 3 biserici, desi numele de biserică se da doar la Creștini, a evreilor este templu iar a mahomedanilor este moschee…
  Sa le zicem la toate CASE DE RUGĂCIUNE ?

  Apreciază

 2. Uite câ am găsit un locușor in care aș mai avea ceva de adăugat…
  Deci, ”ZIUA DOMNULUI ” Este ziua la care omenirea va da socoteală lui Dumnezeu? Sau ziua la care fiecare vom da socoteală lui Dumnezeu ? Intreb si eu că mă știi citesc biblia dar una este să citești si sa înțelegi după capul tău alta să citești dar să analizezi textul in corelatie cu un grup mai mare de oameni.
  Tu care esti ”mai școlită” spune ce cred oamenii, ce este această ”ZI A DOMNULUI” ? Este ziua în care orice om dă sooteală pentru viața care i s-a dăruit sau ziua în care omenirea toată va da socoteală ?
  Caci atunci cand se aleg unii si sunt dusi acolo unde te intrebi unde se duc….inseamnă ca este vorba de mai multi oameni? … Dar … totusi nu la fel zice orice proroc…
  Eu aș spune ca și una si alta… Fiecare vom da socoteală odată si odată. și atunci aceea este ”ZIUA JUDECĂȚII NOASTRE”….. dar si omenirea va da socoteală lui Dumnezeu si atunci va fi ”ZIUA APOCALIPSEI ”….

  Apreciază

 3. simplu zis, e ziua in care Dumnezeu va iesi din „camuflaj”, atunci cand „orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! ” (Apocalipsa 1:7)

  Socoteala vom da la judecata. As fi tentata sa spun mai tarziu, dar… cum timpul nu exista in dimensiunea lui Dumnezeu, e irelevant sa spui cand.

  Apreciază

 4. Si la mine textul este tradus așa :
  Iată că el vine pe nori . Si orice ochi il va vedea, și cei care l-au străpuns. Și toate semințiile pământului se vor boci din pricina lui! Da, Amin.

  Da, aici este vorba de venirea lui Iisus. în calitate de cuvant si fiu a lui Dumnezeu în viziunea lui Ioan caci așa incepe Apocalipsa, ….
  ”Descoperirea lui Iisus Hristos pe care i-a dat-o Dumnezeu…. ”
  Totusi ….ori mie mi s-au incurcat ideile ori tu vorbesti de altceva decat ce intrebam eu …
  Ziua Domnului
  -este cum intrebam eu, ziua judecatii personale (a mea si a lui cutărică ?) ,
  sau
  -este ziua apocalipsei, ziua judecatii omenirii … ???

  Dai o explicatie dar eu probabil nu am intrebat explicit despre ce este ZIUA DOMNULUI…
  ioan spune:
  1.10 In ziua Domnului eram în Duhul și am auzit … etc…
  Iar tu ai scris…
  Înainte ca ziua Domnului să vină pământul va fi într-o mare fierbere. Înainte de „impact” totul va fi bulversat, agitat, în dezordine, astfel încât va fi nevoie de o rearanjare.

  Ori corecteaza ca te referi la apocalipsa ( Ioan zice de o anume zi in care va veni apocalipsa … căco aceea va fi ca o oricare zi a Domnului ) ori explica-mi ca sunt cam grea de cap!
  Imi cer scuze, … ai dreptate nu am ce face si despic firul in patru…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s