Uleiul din lampă, o alegere dificilă

Fecioarele înțelepte au refuzat să împartă uleiul lor cu celelalte fecioare. Au refuzat pentru că nu au vrut să-l împartă și nu pentru că nu ar fi putut. De ce au făcut această alegere?

Să vină o vreme în care trebuie să facem alegeri dificile? Câteodată e greșit să fim generoși? Dacă da în ce condiții? Acest gest să fie simbolul începutului unei noi lumi, începutul sfârșitului, în care trebuie să alegem doar între rău și mai rău? O lume în care dacă nu suntem ghidați putem greși alegând ceea ce nouă ne-ar putea părea alegerea cea bună?

Atunci, toate fecioarele acelea s-au sculat şi şi-au* pregătit candelele. Cele nechibzuite au zis celor înţelepte: ‘Daţi-ne din untdelemnul vostru, căci ni se sting candelele.’Cele înţelepte le-au răspuns: ‘Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă, nici vouă, ci mai bine duceţi-vă la cei ce vând untdelemn şi cumpăraţi-vă.’

Publicitate

2 gânduri despre „Uleiul din lampă, o alegere dificilă

 1. Regret ca esti țafnoasă si nu accepti comentariile mele.
  Trebuie să recunosc că fac parte din acea categorie de ”fecioare” care nu prea impart uleiul cu vecina doar așa de dragul de a fi amabilă.
  Da, daca am un vas gol pot să il împrumut sau chiar să îl fac cadou ca sa aibă prietena mea unde pune uleiul cumpărat dar uleiul nu l-as impărți. Dacă aș vedea ca mi se stinge candela nu aș cere vecinei să impartă cu mine uleiul ci as pleca sa cumpăr în grabă fără să mă târguiesc si făra sa pun vecina în dificultate. Nici de la sotul meu nu cred ca aș cere cu atat mai mult de la copil….Dar aș pleca să cmpăr pentru copil… așa cred…..
  Du-te fato și cumpără ! Aș spune ! Ia ceva in plus si pentru mine, poftim o canistră si niste bani ! Dacă vii la timp impărtim daca nu, rămâi cu banii ce ti-am dat…
  Eu nu așa ințeleg bunătatea si porunca lui Iisus. Si nu socotesc ceva rău că nu poți împărti uleiul. Este correct să dai atunci când trebuie și se poate dar nu este correct să incurajezi nesocotința.

  Apreciază

 2. Regret ca esti țafnoasă si nu accepti comentariile mele.
  Trebuioe să recunosc ca fac parte din acea categorie de ”fecioare” care nu prea impart uleiul cu vecina doar așa de dragul de a fi amabilă.
  Da, daca am un vas gol pot să il împrumut sau chiar să îl fac cadou ca sa aibă prietena mea unde pune uleiul cumpărat dar uleiul nu l-as impărți. Dacă aș vedea ca mi se stinge candela nu aș cere vecinei să impartă cu mine uleiul ci as pleca sa cumpăr în grabă fără să mă târguiesc si făra sa pun vecina în dificultate. Nici de la sotul meu nu cred ca aș cere cu atat mai mult de la copil…. Dar cred ca lor le-aș da din uleiul meu.
  Du-te fato și cumpără ! Aș spune! Ia ceva in plus si pentru mine, poftim o canistră si niste bani ! Dacă vii la timp impărtim daca nu, rămâi cu ca ti-am dat…
  Eu nu așa ințeleg bunătatea si porunca lui Iisus. Si nu socotesc ceva rău Este correct să dai când trebuie dar nu este correct să incurajezi nesocotința.
  La sot si copil exista o altă situație…Față de nesocotința lor m-as considera responsabilă….

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s