Inainte de a fi mai bine trebuie sa fie mai rau

La inceput a fost o noapte si pe urma a fost o zi. La inceput a fost haos si pe urma a fost ordine. La inceput a fost intuneric si pe urma a fost lumina.

Ziua (biblica) incepe la apusul soarelui si se termina cand soarele apune. Saptamana incepe cu 6 zile lucratore si se termina cu shabat-ul. Viata incepe cu noaptea si ar trebui sa se incheie in lumina.

Intotdeauna inainte de a fi mai bine trebuie sa fie mai rau.

Copilaria nu e cea mai frumoasa perioada din viata. Copilaria e perioada vulnerabilitatii maxime. Fizice, emotionale si de indoctrinare.

87 de gânduri despre „Inainte de a fi mai bine trebuie sa fie mai rau

  1. Este adevărat ! Și după părerea mea înainte de a fi mai bine trebuie să fie mai rău. Altfel cum ne-am da seama că este mai bine? Trebuie să facem o comparatie ca să putem face o apreciere ….
    Asa este omul, (de fapt așa sunt eu) intâi sunt supărată că totul este rău, apoi apreciez daca este tot mai răi sau devine MAI BINE ! 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

    1. asta ziceam. ca daca nu trecem prin „mai rau’ decat a fost nu putem avea „mai bine”.
      daca renovam bucataria trecem printr-o faza de „mai rau” decat era inainte de renovare (haosul din timpul renovarii) ca sa ajungem la un „mai bine” Se pare ca asa a fost creata lumea si ca din punct de vedere spiritual e exact la fel. Ca sa obtii un „mai bine” treci inainte printr-o incercare. (ca sa-mi plece vecinii am trecut printr-o inundatie, de exemplu)
      La inceput a fost o seara si apoi a fost o zi….

      Apreciază

  2. te citesc des; dar nu am ce zice, raman sa citesc si sa ma gandesc.

    Uite ca de data asta am ceva de adaugat: orice evolutie implica efort si „mai rau”; „mai greu”. Un prezent caldut (emotional) va ramane acelasi prezent fara efortul autodistrugator de caldutz.

    Apreciază

    1. Multumesc ca ma citesti, inseamna mult pentru mine.

      E greu sa ne hotaram sa distrugem caldutul. Ne obisnuim cu el si ajungem sa nu ne mai dam seama cand devine o povara. E al nostru, ne tine de cald si avem iluzia ca suntem in securitate. Si uite-asa potentialul de a face ca in povestea drobului de sare exista in noi toti… Si cu cat trece timpul e tot mai greu sa invingem inertia. (uite ce „filosofie” a rezultat in urma inlocuirii chiuvetei, robinetului si blatului de lucru in bucataria mea. am stat 5 zile fara apa si la chiuveta din baie si la cea din bucatarie. am avut apa doar la dus 🙂 )

      Apreciază

      1. Un dus rece da frisoane, dar te face sa apreciezi timpul in care ai apa calda . Nu cred ca ai avea candva de gand sa distrugi caldutul , desi iti aduce o povara de cheltuieli, pe care le poti suporta mai bine decat lipsa caldurii la dus . Eu cred ca aceasta filozofie este buna doar pentru firea pamanteasca si nu are nimic de comparat cu adevarul din Cuvantul lui Dumnezeu adresat crestinilor din Laodicea,, cand a zis ” fiindca nu esti nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea (Apoc.3:16)
        La Cluj este mai frig decat in Londra, insa daca locuiesc aici mi se pare ca temperatura de afara nu creaza probleme mai deosebite decat acolo, daca in casa se mentine temperatura de 20 grade, oriunde as locui . Pentru mine faptul acesta este important, eu cred ca daca este caldura inauntru, tot ce tine de ” afara ” nu poate afecta relatia de afectiune ( https://dexonline.ro/definitie/afec%C8%9Biune ) in familia Domnului Isus Hristos

        Apreciază

      2. daca esti in clocot e OK. Daca esti rece stii macar ca esti rece si ca ai ceva de facut ca sa ajungi in clocot, dar daca esti caldut esti multumit cu asta si nu crezi ca ai mai avea ceva de facut.

        E ca fata nevazuta a iceberg-ului, ea e cea care-i da puterea. Ce se vede e insignifiant. Daca esti un criminal si ai ucis oameni stii ca ai nevoie de pocainta si de iertare, dar daca faci niste pacate acceptate de toata lumea nu stii ca ai nevoie de pocainta si iertare. Si uite ca un criminal poate fi mai aproape de Dumnezeu si de viata vesnica decat un om cu o aparenta de om cumsecade care s-a obisnuit cu pacatele lui si in consecinta nu le mai vede.

        Apreciază

      3. toti suntem criminali fiindca pacatele noastre au cauzat moartea lui Isus . Domnul Dumnezeu zice ca El ne iarta aceasta vina insa ne avertizeaza sa ne ferim sa -L mai rastignim inca o data, pentru noi fiindca nu va mai accepta batjocura unora care arata impotrivire fata de bunatatea dovedita fata de ei prin faptul ca au fost luminati odata – si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant,. Negarea credintei este o fapta foarte grava , incat ni se spune ca este imposibil sa mai fim adusi iarasi la pocainta, adica nu ne asteapta altceva decat separarea definitiva de viata .

        Apreciază

      1. Asa am crezut mult timp si eu,ca tine, ca rasunsul îl cunosc si este-n mine, însa raspunsul personal, al meu, era în contradictie cu ceea ce înseamna Dumnezeu !

        Apreciază

    1. Mai sunt si altii care stiu secretul pacatului pe care Dumnezeu nu-l lasa nejudecat . Multe actiuni pe care noi le catalogam pacate , Dumnezeu a spus ca este gata sa le ierte, daca ne pocaim . Fiindca noi suntem inconstienti si nu am fost invatati ca furtul minciuna, adulterul, crima sunt doar consecintele pacatului dupa definitia lui Dumnezeu . Este scris in Biblie la Evanghelia dupa Ioan ca , atunci cand vom fi chemati la judecata , Dumnezeu va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul ( la singular ) si ne spune ca acel pacat care este judecat si dovedit este necredinta in ceea ce a zis Dumnezeu , adica in Cuvantul Lui facut trup in chipul Domnului Isus Hristos
      Pacatul lui Adam a fost acelasi , el nu a crezut avertizarea de a nu manca din rodul pomului cunostintei , nu a crezut ca va muri in ziua cand se va atinge de pom .. Chiar daca a crezut la inceput, un timp anumit, el a renuntat la credinta atunci cand un duh rau in chip de sarpe i-a prezentat un argument contrar la ceea ce a zis Domnul.
      Un alt cuvant scris in Biblie este acesta ” fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui „

      Apreciat de 2 persoane

  3. La mine strugurii au fost culesi în toamna,
    Storsi, transformati în vinul pentru nunta,
    Caci Mirele e gata sa-Si întâlneasca Doamna,
    Iar prietenii Lui sunt, iesiti din gloata multa …

    Apreciază

  4. Ghinionul tau, dragul meu Beh. ! 🙂 ))) Biofizic, eu sunt venit în aceasta dimensiune 3D imediat dupa „Florar”, în luna noua a lui „Ciresar”, iar în copilaria mea umblam la furat cirese. Azi, adolescent rebel fiind, sunt ceva mai pretentios, iar exigentele-au sporit, caci suntem doi, eu si Hristos. Nu mai gustam cirese viermanoase, ci visine ca sîngele, zemoase, caci visinile sunt mai acrisoare, iar viermele daca le gusta moare. 🙂
    Sa fiti iubiti si fericiti, si zi de zi sa va sfintiti !

    Apreciază

    1. Si eu um visini in livada, dar am ramas ca Ion Creanga, iubitor de cirese . Si sant foarte bucuros ca si in Londra am un cires pe terenul agricol pe care l-am inchiriat
      Stii ca visinul are un comportament foarte agresiv ? Daca te pun pacatele sa-l tai, iti infesteaza toata livada cu vlastarii care ies foarte multi, din toate radacinile lui.
      Despre venirea mea in dimensiunea de care vorbesti, nu-i nici un ghin- Ion, nici chiar faptul ca m-au numit Ion , fiindca oricum mi-ar fi zis, tot trebuia sa fiu nascut din nou si numele meu scris pe piatra alba nu-l mai stie toata lumea . (Apoc.2:17)

      Apreciat de 1 persoană

      1. sa nu crezi ca n-am cautat. nu exista. adica vreau sa spun ca n-am vazut nicaieri niciodata visine de vanzare. 😦 iar sour cherry tree nu cred ca visinii din romania, dar o sa caut anul asta si o sa plantez unul 😦 Si ce dor mi-e de-o dulceata de visine… preferata mea 🙂

        n-am inteles ce-ai vrut sa zici cu visinica virtuala din gradina blocului. care bloc si care gradina?

        si aporopo de pomi am un mar plantat acu 7 ani si n-a facut nici macar o floare. ca de mere ce sa mai vorbesc…

        Apreciază

      2. Am gresit o litera , trebuia sa fie g in loc de c . daca nu-i cu suparare . Dar mai ai o varianta, sa pui toamna cativa samburi in pamant , cam la 2 cm adancime si sa mentii locul umed . Eu am experimentat in Londra, cu samburi de mar si de piersic ,i-am pus in ghiveci in primavara si anul acesta pot sa plantez pomisorii in gradina . Am doi meri in ghiveci de 2 ani , care au crescut mai lent, insa piersicul de un an este dublu la inaltime . Cu pruni nu am incercat in ghiveci, fiindca acasa, in Cluj, cresc singuri din samburii ramasi pe sub pomi , In fiecare primavara, sau chiar vara, trebuie sa-i smulg, cand le observ prezenta printre flori, iar radacina lor este tot asa de adanca cat sunt crescuti in afara pamantului..Chiar acuma sunt in Cluj, pana luni dimineata si, cum nu am mai dat pe acasa din luna august, am vazut ca iarasi sunt cativa pruni de aproape 40 cm crescuti pe unde nu trebuie , cam asa cum sunt si visinii si prunii din livada mea din Fanatele Clujului. Este o portiune din livada care a ajuns ca o padure, fiindca nu mai este cine sa se ocupe de livada de cativa ani incoace

        Apreciază

      3. sa vad de-oi putea face rost de samburi. Zici ca o sa faca fructe si de nu-i altoit? am plantat asa un lamai de la samburi dar n-a facut decat frunze.

        cu marul ai dreptate. Ar trebui sa-l mut dar deja e de doua ori mai inalt decat mine, ca a crescut inalt Evident nu i-am taiat niciodata ramurile, mi-a fost lene sa ma documentez cum se face. in primavara cred c-o s-o fac, ca m-am hotarat. ori face mere ori il tai ca face umbra degeaba.

        ce te invidiez ca esti in Cluj… cum mai arata clujul?

        Apreciază

      4. L-ai pus intr-un loc nepotrivit . Tot asa si eu, m plantat un par in apropierea nucului batran si timp de 4 ani nici macar n-a crescut mai mare de 1 metru, dar dupa ce l-am mutat din fundul gradinii unde este nucul, mai aproape de casa , si-a dat drumul si acuma face la pere ca multe raman neculese si putrezesc pe sub el Fiind plecati ,venim in tara doar unii din familie la sfarsitul verii, niciodata nu suntem toti impreuna ca sa le putem culege si manca pe toate

        Apreciază

      5. Daca vrei sa inceapa sa rodeasca si marul tau, cred ca ar trebui sa-i tai varfurile ramurilor cam 10-20 de cm din fiecare,, primavara, dupa ce trece perioada de inghet, ca sa nu mai creasca in inaltime ci sa dea lastari de rod Pomii trebuie curatati in fiecare primavara, se taie crengile care cresc spre interior si se formeaza coroana, taind si din alte crengi pana ajunge la forma dorita

        Apreciază

      6. Poti sa dai un bip, sa verificam daca se face
        legatura. Am vrut sa-ti mai spun ca un ptieten are un mar batran in curte si l-a taiat pur si simplu de la varf si toate crengile, a ramas numai tulpina inalta de vre-o trei metri. Ce sa vezi ca in anul urmator a dat mai multe cregi care au crescut lungi si subtiri, iat in anul urmator erau pline de mere si atarnau ca la o salcie plangatoare

        Apreciază

      7. In Cluj se vand pomi roditori primavara la Praktiker in Manastur si la Dedeman, in spatele garii, magazine de materiale de constructii care au si un raion de gradina Probabil ca si magazinul Ambient, situat pe soseaua care duce la aeroport, nu prea departe de el spre oras, se vand pomi roditori, sau la Leroi Merlin, tot un magazin mare situat la iesirea din Cluj spre Feleac

        Apreciază

  5. Stai linistit Beh., ca eu n-am treaba nici cu oitele, nici cu capritele tale, decum cu ciresii,visinii, merii, perii, prunii, piersicii si sau artarii vostri, salbatici, sau altoiti (ne)siroposi, nici cu gradinile voastre de legume, iar cât despre „scurtimea” zilelor mele, nu-i treaba pastorilor, nici cea a conducatorilor si formatorilor de stâne, livezi si gradini pamântesti, ci a Tatalui meu si al Fratelui meu întâi nascut din EL, care decid împreuna, toate lucrurile si evenimentele din cer si de pe Terra inclusiv dimensiunile zilelor mele aici, în aceasta dimensiune,3D, relativa, efemera, imprevizibila si atât de incerta pentru voi,… 🙂
    Sa fiti iubiti si fericiti, dragii mei copilasi…sfinti ?!…

    Apreciază

    1. Ma gandesc ca esti un visator incoruptibil, Iosife ! Sa nu uiti faptul ca urmele pasilor pe nisip sunt efemere, orice val si orice vant mai sustinut poate sa le faca sa dispara Un video despre urmele sapate in stanca ar fi mult mai de folos pentru noi , cei care ne atintim privirile si toate celelalte simturi spre lucrurile care raman permanent . Eram si eu un melancholic altadata ,regretand mereu trecutul pana am inteles vorbele lui Pavel spuse filipenilor : „dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus.
      . Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta. Dar, in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel. ” Asa a zis el, si acuma zic si eu

      Apreciază

  6. Lastarii nu se prind oriunde, iar daca gradinarul se ocupa si de alte gradini, obligat din varii motive sa se deplaseze de la o gradina la alta, lastarii vor fi napaditi de buruieni si spini, care le va usca în final radacinile sensibile nematurizate înca si neancorate bine în solul reavan al gradinii.

    Apreciază

    1. La plantare, solul reavan se uda si se batuceste intens cu cizmele purtate de plantator, incat solul s . Buruienilea adere cat mai bine la radacini ( ori radacinile la sol ) Buruienile , daca vrei sa stii, n-au sansa sa creasca fiindca radacinile le-au fost scoase la saparea gropii, iar cele care vor creste din eventuale seminte, nu au cum sa mai ajunga vreodata la inaltimea pomului sadit de Gradinarul iscusit .
      Haide, Iosif, nu mai tinea atat de mult cu ursul, care se suie dupa tine in pom, te rog !

      Apreciază

      1. Ce inseamna neatentia la publicare ! Cuvintul ” buruienile ” din a doua fraza iata ca s-a amestecat cu acelea din prima ! Bine ca am observat si pot sa va sugerez prin asta ca in aproximativ acelasi fel se intampla atunci cand Dracul isi baga coada intre gandurile oamenilor, punand cuvintele Domnului la loc nepotrivit intelesului divin

        Apreciază

  7. Mihaele „pastorita” draga, vezi ca în turma lui Beh. sunt multe capre si caprite, iar în gradina lui Ion, vrabiutele cam dorm, ciripesc doar pitigoii, iar în stâna-i limba oii. Pâna-n mai la ciresar, este drumul spre Calvar, însa la urcusul greu, sa v-ajute Dumnezeu. Nu-mi place când Adevarul este cenzurat, de aceea va las cu Pace…am plecat !

    Apreciază

  8. Ma ajuta sa-mi limpezesc gandurile in privinta raspunsului corect la miile de intrebari in legatura cu intelesul corect al lucrurilor pe care le-am primit prin invatarea Cuvantului vietii, si ma ajuta sa-mi corectez neintelegerile pe care le-am capatat acultand pe cei care au vorbit de la ei insisi cu pretentia ca le-a spus Dumnezeu .
    De exemplu, am mai invatat si ca Dumnezeu a pus in caracterul fiecarui din cei 12 copii i lui Israel trasaturi prin care se poate recunoaste si astazi apartenenta celor care sunt urmasii adevarati ai lor , asa cum se poate bine observa la oamenii din Biserica , daca te uiti mai bine la apucaturile lor .. Este adevarat ca lucrul acesta ma face sa ma simt oarecum superior, dar daca analizez si apucaturile mele, mi se pare ca sunt asa de amestecate ca nu -mi pot recunoaste apartenenta mea , asa ca dependenta de harul lui Dumnezeu devine mai puternica decat simtamantul acela al superioritatii

    Apreciat de 2 persoane

    1. Apartenenta e tare amestecata. Cei pe care-i numim evrei sunt de fapt cei din tribul lui Iuda. Celelalte triburi s-au pierdut, adica s-au amestecat cu neamurile. E interesanta povestea lui Efraim (fiul lui Iosif nascut in Egipt si care a fost adoptat de Iacob). Pedeapsa lui a fost mare – a pierdut Torah, a pierdut sarbatorile, a pierdut sabatul. Domnul a „divortat” de el… dar in final (adica acum) pedeapsa lui Efraim s-a terminat. E interesant de observat ca radacinile maslinului incep sa dea lastari… adica tot mai multi crestini se apropie de o interpretare iudaica a bibliei, incep sa respecte sabatul si sarbatorile biblice in detrimentul craciunului de ex., adica se apropie de radacina maslinului natural. E probabil trezirea de la sfarsitul timpului…

      E o „nebunie” felul in care Domnul a pus capat „divortului”. Conform legii daca un barbat isi paraseste sotia nu mai au dreptul sa se recasatoreasca unul cu altul. Dar Yeshoua a murit si a inviat deci a devenit un alt om, care are dreptul acum sa se recasatoreasca… dar doar cu o mireasa noua, care a murit si ea fata de ea insasi, adica care s-a nascut din nou.

      te las cu o bucata dintr-un studiu care vorbeste despre asta.

      Iacob (Israel) a avut 12 fii si o fiica. Dreptul întâiului născut trebuia să-i revină lui Ruben dar din cauză că acesta a păcătuit acest drept i-a fost retras. Înainte de a muri, Iacob (Israel) a decis să-i adopte* pe cei 2 fii ai lui Iosif (Manase si Efraim) și să-i ofere lui Efraim dreptul de întâi născut.**

      **Fiii lui Ruben, întâiul născut al lui Israel – căci el era întâiul născut, dar, pentru că a spurcat patul tatălui său, dreptul lui de întâi născut a fost dat fiilor lui Iosif, fiul lui Israel. Totuşi Iosif n-a fost scris în spiţele de neam ca întâi născut. (1 Cronici 5:1-2)

      *”Îngerul care m-a izbăvit de orice rău, să binecuvânteze pe copiii aceştia! Ei să poarte numele meu şi numele părinţilor mei Avraam şi Isaac şi să se înmulţească foarte mult în mijlocul ţării!”(Geneza 48:15-19)

      Sfărșitul domniei lui Solomon aduce divizarea regatului în două părți distincte. Partea din nord poartă diferite nume: regatul lui Israel, Efraim, Casa lui Iosif, sau Samaria dupa numele capitalei. Regatul a fost compus din 10 triburi si primul rege a fost Jeroboam un efraemit.

      Partea de sud, regatul lui Iuda poarta si ea diferite nume: Iudeea, Casa lui Iuda sau Ierusalim dupa numele capitalei. Regatul este compus din 2 triburi (Iuda si Beniamin) printre care se gaseau integrati de multa vreme cei din tribul lui Simeon precum si levitii caci templul se gasea in regatul din sud. Membrii acestui regat au fost numiti iudei pentru ca se trag din tribul lui Iuda.

      Începand cu schisma din 930   urmasii lui Abraham se vor diviza in doua: Iudea si Israel.

      Jeroboam, regele partii din Nord a inventat o noua religie care nu avea nimic in comun cu iudaismul (deoarece nu voia ca supusii sai sa mearga in partea din sud la templu a decalat sarbatorile)

      Cu alte cuvinte regatul din nord a rupt toate aliantele facute cu Abraham si in consecinta nu putea sa mai ocupe Tara Promisa. Dupa 200 de ani (când s-a epuizat îndelunga rabdare a lui Dumnezeu) pedeapsa lui Efraim a fost exilul.  (1 Regi 14:7-10, 15-16) In anul -722 regatul din nord a fost dispersat in Asiria.(2 Regi 15:27-29 2 Regi 17: 1-23)

      Începand cu dispersarea regatului lui Israel cartile bibliei (Regi si Cronici) vor vorbi doar de regatul din Sud, cel al lui Iuda.

      Profetii care au vorbit de aceste evenimente: Amos. Michee, Ieremia, Ezechiel, Oseea

      Care a fost pedeapsa lui Efraim?

      regatul din Nord va disparea
      Dumnezeu nu il va ierta pe Efraim
      Efraim va considera Torah ca fiindu-i ceva strain
      Efraim este condamnat la o foamete spirituală, va învăța fără să înțeleagă și fără să rețină ceea ce a învățat
      Efraim va fi lipsit de sabat și de sarbătorile Domnului
      Efraim iși va pierde rădăcinile și va fi asimilat neamurilor
      cel mai grav – Efraim va primi scrisoarea de divorț din partea Domnului ( Ieremia 3:8)

      Apreciază

      1. Te apropii de raspunsul cel bun la intrebarea ” Cine sunt cei care mostenesc mantuirea? ” pe care am facut-o publica in ultimul meu articol . Pacat ca nu stii limba engleza , te-ai fi putut apropia mai repede de intreaga descoperire a tainei care ne priveste pe noi, ” neamurile ” ( pe romaneste , a fi neam cu cineva inseamna inrudire ), ascultand aceste predici recente cu titlul ” Cercetand Scripturile -Ele marturisesc despre Mine ”
        http://archives.bcfellowship.org/2774?mediaType=Video

        Apreciază

  9. Efraim a primit scrisoarea de divort, insa Dumnezeu a zis :” copiii celei parasite vor fi in numar mai mare decat copiii celei cu barbat.” (Gal.4:27). Si tot El a orbit cealalta parte a lui Israel , pentru ca sa fie rastignit de Iudei . Si a mai zis ca, dupa ce isi va gasi oile pierdute ale casei lui Israel, in cautarea carora si-a trimes ucenicii, Se va intoarce ca sa ridice din nou cortul lui David din prabusirea lui.
    Poti sa vezi ce minunata este voia lui Dumnezeu pentru cei ce vor mosteni mantuirea ?
    Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel: ( zice profetul Ezechiel in capitolul 37 )
    „Fiul omului, ia o bucata de lemn si scrie pe ea: „Pentru Iuda si pentru copiii lui Israel care sunt tovarasii lui.” Ia apoi o alta bucata de lemn si scrie pe ea: „Pentru Iosif, lemnul lui Efraim, si pentru toata casa lui Israel care este tovarasa lui.”. Dupa aceea, impreuneaza-le una cu alta, intr-o singura bucata, asa incat sa fie una in mana ta.
    Si cand iti vor zice copiii poporului tau: „Nu vrei sa ne lamuresti ce inseamna lucrul acesta?”,sa le raspunzi: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata ca voi lua toiagul de lemn al lui Iosif, care este in mana lui Efraim, si al semintiilor lui Israel care-i sunt tovarase, le voi uni cu toiagul lui Iuda si voi face un singur lemn, asa ca vor fi una in mana Mea.”
    Toiegele de lemn pe care vei scrie sa le tii astfel in mana ta, sub ochii lor. Si sa le spui: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata, voi lua pe copiii lui Israel din mijlocul neamurilor la care s-au dus, ii voi strange din toate partile si-i voi aduce inapoi in tara lor.
    Voi face din ei un singur neam in tara, pe muntii lui Israel; toti vor avea un singur imparat si nu vor mai fi doua neamuri, nici nu vor mai fi impartiti in doua imparatii.
    Nici nu se vor mai spurca prin idolii lor, cu uraciunile lor si cu toate faradelegile lor. Ii voi scoate din toate abaterile cu care au pacatuit si-i voi curata; ei vor fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul lor.
    . Robul Meu David va fi imparat peste ei, si toti vor avea un singur pastor. Vor urma poruncile Mele, vor pazi legile Mele si le vor implini.
    Vor locui iarasi in tara pe care am dat-o robului Meu Iacov si pe care au locuit-o si parintii vostri. Da, vor locui in ea, ei, copiii lor si copiii copiilor lor pe vecie, si Robul Meu David va fi voievodul lor in veci.
    Voi incheia cu ei un legamant de pace, care va fi un legamant vesnic cu ei; ii voi sadi si-i voi inmulti, si voi pune Locasul Meu cel Sfant in mijlocul lor pentru totdeauna.
    Locuinta Mea va fi intre ei; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.
    Si neamurile vor sti ca Eu sunt Domnul care sfinteste pe Israel, cand Locasul Meu cel Sfant va fi pentru totdeauna in mijlocul lor.”

    Apreciază

  10. Mihaela draga, nu vrei sa ne mai jucam unpic de-a soarecele si pisica, de-a leul si ursul, de-a oaia si berbecul, ori de-a tapului si berbecelui… ?! 🙂 🙂 )))

    Apreciază

Lasă un comentariu