Oul sau găina?

Dacă nimic nu se pierde și totul se transformă atunci înseamnă că răspunsul la întrebare e evident. Materia. Atomii și moleculele care au existat încă de la început – atât doar că în alte configurații (în dinozauri dacă chiar vreți), iar acum s-au regrupat într-un mod inteligent și au alcătuit găina sau oul nostru noastre. După ce găina va deveni friptură și oul puișor sau omletă – atomii și moleculele acestora vor urma exact același curs firesc căutând alte configurații, căci materia nu se pierde și nici nu se crează.

Dacă acceptăm ca nimic nu se pierde ci totul se transformă înseamnă că acceptăm că există lucruri care nu au nici început și nici sfârșit. Materia nici nu apare din senin și nici nu dispare fără să lase altceva în locul ei.

Acceptând acest lucru următorul pas e să ne dăm seama că tocmai am explicat că Dumnezeu există dintotdeauna, că nu are nici început și nu are nici sfârșit.

13 gânduri despre „Oul sau găina?

  1. Exact așa cred și eu… Si dacă găina a fost creata prin transformarea materiei care nu se pierde ci se transformă…sunt sigura ca așa cum zici, oul a fost creat odată cu găina outoare…
    Si ca să existe găina outoare trebuia să existe mai întâi Dumnezeu Creator….Aceasta este cu adevărat problema. Dece oare lumea se intreabă ce a fost mai întâi oul sau găina când se poate considera că găina este creată cu ou cu tot în acelasi timp chiar dacă găina iese din ou iar oul din găină? Si dece nu se întreaba ce a fost mai înțâi, Creatorul sau materia creată de creator?
    Să fie la fel ca la ou și găină o unică clipă când Creatorul si materia au apărut printr-o permanentă autocreație într-un timp relativ infinit?
    Se știe de ceva timp că timpul este relativ așa că momentul creatiei este relativ înțeles…

    Apreciază

  2. Fara ganduri de galceava vreau sa cred ca este adevarat ce am citit in prima carte a Bibliei numita Geneza, anume ca Dumnezeu a facut toate plantele si vietuitoarelw de pe Pamant dupa soiul lor si cu samanta, adica cu elementul de reproducere format si dezvoltat in corpul lor. Asadar, la inceput a fost Cuvantul vorbit de Adam care a dat numele de gaina acestei pasari domestice de curte si ouatoare, fara de care omleta si friptura de pui ar fi fost imposibil de preparat

    Apreciază

    1. Mihaela, te rog sa nu be duci in ispita de a crede ca oul si gaina sunt vesnice. Nu au existat in materia pamanteasca inainte ca Adam sa le cheme pe nume si , fiecare, individual, din acelea pe care le-a mancat Noe dupa Potop, nu a mai existat ca vietate, adica fiinta vie in realitatea pamanteasca
      ( Dupa cat sunt eu de informat, inainte de Potop oamenii nu mancau carne)

      Apreciază

  3. Sigur ca nu sunt veșnice pentru ca tocmai le-am mâncat 🙂 dar asta nu înseamnă ca materia din care au fost create ar fi dispărut.
    Întrebarea e însă alta. Din ce anume au fost create? care e sursa materiei? a electronilor? a atomilor? a vieții? Și nu mă refer doar la găini aici ci la materia care exista în univers.

    Apreciază

      1. ….pe care nu pot sa-l puna in ecuatia lor toti oamenii de stiinta proeminenti care traiesc si care au trait vreodata, dat aceia care L-au primit si recunoscut pe Hristos ca Domnul si Dumnezeul lor numesc tocmai acel nimic ” credinta ” aceasta fiind chiar substanta din care este facuta toata materia .vizibila Deci, prin credinta pricepem ca toate lucrurile vazute sunt facute din lucruri care nu se vad ” Si credinta este substanta lucrurile nadajduite, o incredintare puternica in existenta lucrurile care nu se vad.” cu ochiul firesc.Am citit in Biblie si am inteles ca Adam, adica omul a fost prima lucrare facuta de Dumnezeu pe Pamantul pustiu si gol, inainte de price vegetative si fiinta , toate acelea pe care le vedem astazi fiind facute dupa aceea, prin el si pentru el, fiindca Dumnezeu a vazut ca nu este bine ca omul sa fie singur .Cum au venit in existenta lucrurile materiale pe Pamant ? Duhul Lui Dumnezeu a trimis mai intai imaginea finala a acelora la duhul omnului , el le- a vazut in mintea lui si le -a numit dupa felul sau insusirile lor rostind ( vorbind) Cuvantul numelor pe care l- a pus el lor si atunci Dumnezeu le-a facut vizibile trecandu-le din lumea virtuala ( spirituala) in lumea noastra materiala.

        Apreciază

      2. Nu stiti ca este scris in Biblie ? ” Cuvantul S- a fact. Trup ” ? El era la inceput cu Dumnezeu si toate lucrurile au fost facute prin el si pentru el. Omul adevarat este Fiul Lui Dumnezeu. Apostolii au spus ca El este Dumnezeul aevarat si viata vesnicia si noi, ceilalti oameni adevarati suntem celelalte madulare ale Trupului Sau, in care Omul Isus Hristos este Capul

        Apreciază

      3. nu te contrazic. . Ma intrebam doar cine este Dumnezeu și cum a apărut? Iar articolul meu se vrea o încercare de răspuns. Ca fără început și fără sfârșit poate fi o chestie logica pana la urma.

        Apreciază

  4. Stiu că nu va apare ce scriu dar mi-ar plăcea să cred că vei citi.
    Aici ai pus intrebarea ”oul sau găina?”De fapt ai întrebat cine este creatorul, cine pe cine a creat ? Respectiv asa cum intreaba vecina mea, DAR PE DUMNEZEU CINE L-A CREAT?
    Eu sunt un om care vreau să adaug biblia la stiință. Respeciv cred în realitatea cifrelor care reprezintă universul altfel decât cuvintele. Universul este infinit? Cifrele pot crește la infinit ? Eu cred cp DA !
    Universul este imaginar, există cifre notate cu ”i”, etc
    Dacă Dumnezeu este creatorul infinitului, parte din infinit, dincolo de infinit ce este? Exista ceva dincolo de infinit? Adică există ”cineva care ar fi putut să il creeze pe Dumnezeu ?
    Timpul este infinit…. Există un timp dincolo de infinit? Suntem invătati să impărtim timpul pe ore, pe minute, dar el este infinit…. Nu timpul nostru, timpul lui Dumnezeu….
    Dar îți poti imagina ceva dincolo de infinit? Eu nu imi pot imagina prea bine nici infinitul așa că nu înțeleg cum cineva poate să intrebe ce este dincolo de infinit crezând că il descopera pe creatorul creatorului…
    Stiu că nu răspunzi si nu insist să conversam dar eu îți păstrez o adevărată prietenie, in care ne ciondănim mereu…
    NE CONTRAZICEM, furtunos !

    Apreciază

  5. Recitind articolul ……mi-am amintit de textele copiate în tinerețe din cărțile citite pentru cultura mea generală. De acolo voi copia.
    Căutând să mă exprim clar ce înțeleg eu prin Dumnezeu mi-am dat seama că evreul Spinoza spune exact ce gândesc eu. In străfundurile gândirii umane poate se găsesc mai multe cuvinte pe care le pot considera exact ce gândesc eu dar ceea ce voi copia acum mi s-a părut cea mai potrivită exprimare.
    ”-Prin Dumnezeu, înțeleg ființa absolut infinită, adică substanța alcătuită dintr-o infinitate de atribute fiecare din ele exprimând o esență eternă și infinită.
    -Dumnezeu, sau substanța alcătuită dintr-o infinitte de atribute, fiecare din ele exprimând o esență eternă și infinită există cu necesitate.
    -Intelectul, voința și puterea lui Dumnezeu sunt unul și același lucru. (Uite o expresie parcă scoasă din bibliee.)
    -Dumnezeu lucrează după legile naturii sale și neconstrâns de nimeni.
    -Dumnezeu este lucru cugetător. Cugetarea este unul din atributele lui infinite.
    (Spinoza explică:- Prin atribut înțeleg ceea ce intelectul percepe în substanță ca alcătuindu-I existența)”
    Mihaela, stiu că nu vei face vizibil textul dar poate il citești.

    Apreciază

Lasă un comentariu