Oul sau găina?

Dacă nimic nu se pierde și totul se transformă atunci înseamnă că răspunsul la întrebare e evident. Materia. Atomii și moleculele care au existat încă de la început – atât doar că în alte configurații (în dinozauri dacă chiar vreți), iar acum s-au regrupat într-un mod inteligent și au alcătuit găina sau oul nostru noastre. După ce găina va deveni friptură și oul puișor sau omletă – atomii și moleculele acestora vor urma exact același curs firesc căutând alte configurații, căci materia nu se pierde și nici nu se crează.

Dacă acceptăm ca nimic nu se pierde ci totul se transformă înseamnă că acceptăm că există lucruri care nu au nici început și nici sfârșit. Materia nici nu apare din senin și nici nu dispare fără să lase altceva în locul ei.

Acceptând acest lucru următorul pas e să ne dăm seama că tocmai am explicat că Dumnezeu există dintotdeauna, că nu are nici început și nu are nici sfârșit.

8 gânduri despre „Oul sau găina?

 1. Fara ganduri de galceava vreau sa cred ca este adevarat ce am citit in prima carte a Bibliei numita Geneza, anume ca Dumnezeu a facut toate plantele si vietuitoarelw de pe Pamant dupa soiul lor si cu samanta, adica cu elementul de reproducere format si dezvoltat in corpul lor. Asadar, la inceput a fost Cuvantul vorbit de Adam care a dat numele de gaina acestei pasari domestice de curte si ouatoare, fara de care omleta si friptura de pui ar fi fost imposibil de preparat

  Apreciază

  1. Mihaela, te rog sa nu be duci in ispita de a crede ca oul si gaina sunt vesnice. Nu au existat in materia pamanteasca inainte ca Adam sa le cheme pe nume si , fiecare, individual, din acelea pe care le-a mancat Noe dupa Potop, nu a mai existat ca vietate, adica fiinta vie in realitatea pamanteasca
   ( Dupa cat sunt eu de informat, inainte de Potop oamenii nu mancau carne)

   Apreciază

 2. Sigur ca nu sunt veșnice pentru ca tocmai le-am mâncat 🙂 dar asta nu înseamnă ca materia din care au fost create ar fi dispărut.
  Întrebarea e însă alta. Din ce anume au fost create? care e sursa materiei? a electronilor? a atomilor? a vieții? Și nu mă refer doar la găini aici ci la materia care exista în univers.

  Apreciază

   1. ….pe care nu pot sa-l puna in ecuatia lor toti oamenii de stiinta proeminenti care traiesc si care au trait vreodata, dat aceia care L-au primit si recunoscut pe Hristos ca Domnul si Dumnezeul lor numesc tocmai acel nimic ” credinta ” aceasta fiind chiar substanta din care este facuta toata materia .vizibila Deci, prin credinta pricepem ca toate lucrurile vazute sunt facute din lucruri care nu se vad ” Si credinta este substanta lucrurile nadajduite, o incredintare puternica in existenta lucrurile care nu se vad.” cu ochiul firesc.Am citit in Biblie si am inteles ca Adam, adica omul a fost prima lucrare facuta de Dumnezeu pe Pamantul pustiu si gol, inainte de price vegetative si fiinta , toate acelea pe care le vedem astazi fiind facute dupa aceea, prin el si pentru el, fiindca Dumnezeu a vazut ca nu este bine ca omul sa fie singur .Cum au venit in existenta lucrurile materiale pe Pamant ? Duhul Lui Dumnezeu a trimis mai intai imaginea finala a acelora la duhul omnului , el le- a vazut in mintea lui si le -a numit dupa felul sau insusirile lor rostind ( vorbind) Cuvantul numelor pe care l- a pus el lor si atunci Dumnezeu le-a facut vizibile trecandu-le din lumea virtuala ( spirituala) in lumea noastra materiala.

    Apreciază

   2. Nu stiti ca este scris in Biblie ? ” Cuvantul S- a fact. Trup ” ? El era la inceput cu Dumnezeu si toate lucrurile au fost facute prin el si pentru el. Omul adevarat este Fiul Lui Dumnezeu. Apostolii au spus ca El este Dumnezeul aevarat si viata vesnicia si noi, ceilalti oameni adevarati suntem celelalte madulare ale Trupului Sau, in care Omul Isus Hristos este Capul

    Apreciază

   3. nu te contrazic. . Ma intrebam doar cine este Dumnezeu și cum a apărut? Iar articolul meu se vrea o încercare de răspuns. Ca fără început și fără sfârșit poate fi o chestie logica pana la urma.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s