Și nu ne duce pe noi în ispită

și ne izbăvește de cel rău. Căci ne ia timp să înțelegem și ce înseamnă să ne prosternăm în fața lui Baal și să realizăm că o facem.

***

Comandasem o carte. Am primit avizul s-o ridic de la posta. Am ridicat-o. Peste doua zile, un alt aviz în cutia poștală. Am fost din nou la posta și am ridicat din nou cartea. Aceeași carte, care mi-a fost trimisa (din greșeală?!?) de doua ori.

Dacă nu vrem să facem lucruri necinstite suntem puși forțat în fața unor situații de acest gen. A ne prosterna sau nu în fața Idolilor depinde de reacția noastră: Plătim pentru cartea pe care am primit-o în plus, o punem într-un plic și o trimitem înapoi, sau pur și simplu considerăm că au făcut o greșeala expediind-o și ne vedem de viața noastră.

***

A nu ne prosterna în fața idolilor e o luptă. O luptă cu un adversar pervers.

O victorie e doar o victorie și nicidecum o garanție că războiul e câștigat. Cât să ne aducem aminte ce înseamnă smerenia, adică faptul că singuri nu putem nici măcar să realizăm ceea ce ni se întâmplă.

E ușor să-i judecăm pe evreii din Vechiul Testament… mereu erau unii care făceau ceea ce era neplăcut înaintea lui Dumnezeu. Credeam că lucrurile erau mai simple și că fiecare știa ce face. Se pare că nu era nicidecum așa. Nu se trezeau dimineața spunându-și: „azi voi face ceva împotriva lui Dumnezeu.” Totul era mult mai subtil. Făceau ceea ce era rău fără să-si dea seama.

***

Nu e ușor să nu ne prosternăm în fața idolilor atunci când toți cei din jurul nostru o fac. A nu ne prosterna în fața idolilor e o alegere. Chiar mai mult decât o alegere. E o luptă. O luptă împotriva societății, o luptă împotriva prietenilor și chiar împotriva familiei.

Tactica inamicului e perfidă. Chiar dacă îți propui să nu te închini în fața idolilor s-ar putea să te trezești că o faci. Pe nesimțite. Inamicul are timp, are tehnologia necesară și mai ales are multă multă răbdare.

Publicitate

4 gânduri despre „Și nu ne duce pe noi în ispită

 1. Nu te speria nu voi intra in viata ca. Doar incerc sa vad dacă aici apar comentariile mele si dacă vrei să mă asculti ca o minte mai batrănă, verifică dacă cartea este trimisă de două ori impreună de asemenea cu a doua factură astfel că nu ai grșit cu nimic.

  Apreciază

 2. Nu te speria nu voi intra in viata ca. Doar incerc sa vad dacă aici apar comentariile mele si dacă vrei să mă asculti ca o minte mai batrănă, verifică dacă cartea este trimisă de două ori impreună de asemenea cu a doua factură astfel că nu ai grșit cu nimic.

  Apreciază

 3. Nu te speria nu voi intra in viata ca. Doar incerc sa vad dacă aici apar comentariile mele si dacă vrei să mă asculti ca o minte mai batrănă, verifică dacă cartea este trimisă de două ori impreună de asemenea cu a doua factură astfel că nu ai grșit cu nimic.

  Apreciază

 4. Ti-a trecut supărarea? Eu doream să plec într-o excursie în Spania-Portugalia cu o verisoara de a mea si fiica ei dar… nu mai plec căci nu sunt vaccinată și nici nu am chef să ă vaccinez…
  Acum la mine sunt 30 grade … dar la prânz ajungem la 40

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s