Separarea grâului de grâu sau a oilor de oi

Când grâul a ajuns la maturitate e separat de neghină. Neghina e aruncată în foc iar grâul depozitat în grânare.

Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş; şi, la vremea secerişului, voi spune secerătorilor: «Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu.

Până la vremea secerișului grâul și neghina cresc împreună. La vremea secerișului, grâul va fi separat de neghină. Neghina va fi aruncată în foc iar grâul va fi strâns în grânar. Prima separație.

Ce se va întâmpla cu grâul strâns în grânar? Probabil că perioada în care va fi depozitat în grânar va fi o lungă perioadă de așteptare. De încercare. O parte din grâu va fi probabil mâncată de șoareci, alta se va deteriora, iar în final doar o parte din grâu va fi neatins de intemperii. A doua separație. Separația fecioarelor. Separația fecioarelor înțelepte de cele neînțelepte.

***

La început au existat două tabere. A celor care vor să se vaccineze și a celor care nu vor să se vaccineze. Grâul și neghina. Prima separație.

Pe urmă au urmat restricțiile și în tabăra celor care nu voiau să se vaccineze a apărut o diviziune. A doua separație – cei care s-au vaccinat pentru a putea să-și continue viața de dinainte și cei care au renunțat la tot. Fecioarele înțelepte s-au pregătit făcându-și rezerve pentru momentul în care accesul la lumea civilizată le va fi inaccesibil și fecioarele care nu s-au pregătit și au fost nevoite să se vaccineze ca să-și poată cumpăra ulei pentru lampă (alimente, medicamente, apă etc.)

Cred că ne apropiem cu pași repezi de a doua selecție. Cred că fecioarele nechibzuite n-au putut cumpăra ulei pentru candelele lor fără să accepte semnul fiarei, motiv pentru care n-au mai putut să intre în sala de nuntă căci ușa a fost încuiată.

Publicitate

4 gânduri despre „Separarea grâului de grâu sau a oilor de oi

 1. Interesantă idée cu a doua separare . Dar realitatera nu prea alătură cele două pilde, a semănătorului si al fecioarelor…
  Conform bibliei a doua separare este la intamplare, grăul poate fi mâncat de soareci oricum. Ar fi ideal dacă grâul ar avea o portiță de scăpare așa ca la fecioarele înțelepte.
  Dar realitatea este că …. cu căt este mai gras și mai dotat bobul de grîu cu atat are mai multe sanse sa cada pradă necazurilor.
  Dar este frumos că îi acorzi aceasta sansă. Gândești din punct de vedere omenesc.
  In realitate virusul atacă si pe cei vaccinati si pe cei nevaccinati si este greu să îti iei măsuri împotriva virusului. Dacă la vaccinare poti să te împotrivesti la boală este mai greu că nu știi de la cine te poți molipsi.
  Zarurile au fost aruncate. Acum pandemia este la inceput dar… nu știm cum va evolua. Nu doar vaccinarea este semnul fiarei ci si virusul tot semnul fiarei este chiar dacă nu il primesti ca o stanpilă pe frunte… ci poate prin atingere, un sărut sau prin respiratie …Dar iar mă vei certa că am extins problema Tu te refereai doar la vaccin iar eu am luat și virusul in discutie… 🙂

  Apreciază

 2. Dupa mintea omeneasca si in subiectul in discutie, uleiul ar fi provizii sustenabile pentru perioada de restrictii prin care trece lumea nevaccinata, carora nu li se va mai permite sa cumpere provizii pentru hrana, imbracaminte, unelte si alte bunuri de consum cotidian.
  Oamenii presupun ca asa ceva este acel semn al Fiarei biblice.
  Insa dupa cum Scriptura se talmaceste insasi prin scrierea proprie, uleiul este un element sau substanta care simbolizeaza sau reprezinta Duhul Sfant adica Duhul Lui Hristos. Este scris ca omul care nu-L are, nu este al Lui. La fel ca si in trecut, astazi este o multime care nici nu a auzit macar ca a fost dat un duh nou, ca unii oameni au primit de la Dumnezeu o inima noua si un duh nou si apoi Duhul Dumnezeului cel viu a venit sa-si implineasca promisiunea de a locui in Templul Sau, exact asa cum este scris in Cartea Sfanta, Biblia
  Ce sa facem sau ce s-ar putea face pentru aceia care nu stiu asta pentru ca nu citesc? Unii nu stiu sa citessca, altii nu vor sa citeasca si multi altii ar vrea sa citeasca si sa stie , nestiind unde ar trebui sa caute si sa gaseasca Mila de la Dumnezeu pentru iertarea pacatelor lor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s