Cum sa ne furam singuri caciula

si sa fim ferm convinsi ca n-am furat-o noi.

Sa presupunem ca suntem intr-o relatie careia vrem sa-i punem capat dar suntem prea lasi ca sa-i spunem celuilalt in fata. Cum procedam pentru a ne fura propria caciula? Ne comportam de asa maniera incat sa-l exasperam pe celalalt pana cand il vom determina sa ne paraseasca el. In felul acesta avem constiinta impacata, iar bonus, nu numai ca suntem nevinovati dar suntem chiar victime. Si vom astepta ca ceilalti sa ne planga de mila.

Dumnezeu priveste insa motivatiile ascunse ale inimilor noastre si nu judeca dupa aparente. „Fiindca nu este nimic acoperit care nu va fi descoperit, nimic tăinuit care nu va fi cunoscut şi nu va veni la lumină.” (Luca 8:17)

55 de gânduri despre „Cum sa ne furam singuri caciula

      1. Nu ma gandeam la Abel cand am scris ce-am scris ci mai degraba la acuzatia pe care mi-a adus-o si anume ca preotul ortodox a fost dat afara din ortodoxie si voiam sa spun ca daca credem asta inseamna ca suntem extrem de superficiali si nu vedem dincolo de aparente.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Eu si alti frati si surori cunoscuti , am fost
        dat afara de peste tot, de la ortodocsi, apoi de la baptisti , adventisti, penticostali si chiar si de mesagisti. . Sa cred , oare, ca
        Abel a plecat de buna voie ? Diferenta
        dintre mine si el este ca eu am ramas prieten cu ei, si mai pot sa le vorbesc cand ne intalnim cu oarecare ocazie si nu-i vorbesc de rau in fata altora fiindca le
        cunosc motivele . Dar lor personal le spun cam tot asa precum lui Abel.

        Apreciază

      1. Este doar o parere a mea, faptul ca acei care se socotesc ocrotitorii turmei nu voiau ca aceia care-i urmeaza sa stie ca cineva le vede si mai ales ca are curajul sa le arate cusururile ., dar nu sunt chiar sigur ca acela era singurul motiv pentru care m-au iubit fara cuvinte si m-au oprit sa le mai spun si altceva decat se asteptau de la mine . Acest lucru s-a intamplat si cu unii bloghisti crestini, atunci cand ei au socotit ca am intrecut masura asteptarilor lor . Dar am invatat si eu ceva bun de la ei, asa cred .si mi-am facut un blog liber de cenzura , vorba romanului :” Foaie verde loboda , gura lumii-i sloboda ” Si Scripura zice asa , despre firea omului : „Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca? (Ier.17:9)
        „Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui, iar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; caci din prisosul inimii vorbeste gura. (Luc.6:45)
        ” Toate soiurile de fiare, de pasari, de taratoare, de vietuitoare de mare se imblanzesc si au fost imblanzite de neamul omenesc,dar limba niciun om n-o poate imblanzi. Ea este un rau care nu se poate infrana, este plina de o otrava de moarte.”
        „. Fratii mei, sa nu fiti multi invatatori, caci stiti ca vom primi o judecata mai aspra.
        Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa-si tina in frau tot trupul.” ( Iacov.3 )
        De aceea a zis Domnul ( cred eu ) ucenicilor Sai : „Luati seama, dar, la felul cum ascultati; caci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua si ce i se pare ca are.” (Luc.8:18

        Apreciază

    1. Am observat ca fostul preot a invatat sa faca diferenta dintre protestanti si ortodoxie, ( aviz pentru Cherie ). Sotia m-a indemnat sa trimit linkul si la cativa dintre prietenii nostri de familie ortodocsi, ( ei se considera asa doar la Craciun si la Pasti , ca in rest lipsesc premeditat de la slujba religioasa si nu iau in considerare nici o discutie serioasa despre credinta ) Suntem legati de doua familii, in special, una la Cluj si alta la Londra , care ne-au stat alaturi la multe din evenimentele importante ale vietii si cu care stam cot la cot .si astazi .

      Apreciat de 2 persoane

      1. Ai dreptate oierului In ortodoxie nu se discuta, se asculta. Ca sa discut, discut cu protestantii.
        In ortodoxie daca nu urmezi traditia nu ai de cauta Dar nici nu se supara nimeni daca crezi ce crezi Important este sa nu critici,,, Pentru mine Dmnezeu este cu mine mereu iar despre Iisus doar discut si ascult ce scrie in biblie, dar cine nu ma accepta asa cum sunt nu ma accepta si daca ma critica nu ma supar…

        Apreciază

  1. Care pocaiti ? Eu nu cred în legi învechite si rastalmacite, religii, dogme, sori, lune-semilune, stele, cruci, tratitii, obiceiuri, legilor „omului faradelegii”,facute de muritori pentru a conduce si asupri pe semenii lor, iar „pocaiti” Vii, autentici si lucratori ascinsi în Hristos,”împreuna uniti” *UNA* cu Dumnezeu, asemeni fratelui Pavel, nu mai exista decât în cer, la Tatal. restul sunt detalii neesentiale si vorbe-n vânt menite sa blocheze si sa întârzie venirea Împaratiei lui Dumnezeu pe Terra ! Toate religiile si cultele si ocultele cunoscute de mine de pe Terra, fac lucrarea „tainei faradelegii” prin care Dunezeu va da în vileag pe „Antichrist” aceasta lucrare milenara cu radacini în „Eden” de unde a cazut omenirea în blestem, din pricina neascultarii omului Ada(mic) neascultare transmisa genetic din generatie în generatie, caracteristica a personalitatii fiecarui om nascut vreodata pe pamânt din femeie „Eva” !
    Fiti binecuvântati si Luminati de *Hristos*, Lumina lumii în tr-un nou an si o noua perspectiva, elevata de revelatia si *HARUL* Mângâietorului … 🙂

    Apreciază

  2. Copiii si femeile, sunt mai întelepte decât barbatii. Împarateasa, femeia împaratului Nebucadnetar, a fost mai intuitiva si inteligenta decât toti înteleptii Imperiului Babilon, prin memoria ei buna, neîmbatata de vinul mâniei lui Dumnezeu.pe care el, barbatul nr. 1 în imperiu, si-a permis sa bea împreuna cu femeile, slujitorii si cheflii lui, din „vasele sfinte” aduse din Templul lui Dumnezeu, pentru care a platit scump. Asa vor plati toti mai-marii pamântului, cei ce nu iau aminte la avertismentele Cuvântului lui Dumnezeu, batjocorind ce nu cunosc !
    https://biblia.resursecrestine.ro/daniel/5

    Apreciază

  3. Un comentariu general…
    Dece adica iti furi caciula? Dece adica te pacalesti daca vrei sa il faci pe celalalt sa te respinga in loc sa te retragi tu?
    Vad ca este vorba de a schimba un cadru confesional, o forma de credinta crestina cu alta forma tot crestina…
    Practica excomunicarii unui slujitor dintr-o confesiune cand slujitorul declara ca nu mai crede si vrea altceva este ceva ce seamana cu darea afara dintr-un serviciu, adica intreruperea contractului de munca. Un preot este un salariat si cand este dat afara isi pierde serviciul si alte AVANTAJE nu religioase ci materiale. Este foarte logic nu vad nici o pacaleala….
    Un simplu practicant religios sau nepracticant dar botezat…nu se da afara din biserica lui Dumnezeu. ci doar dintr-o parohie a unui om, al unui preot care o face pe nebunul si care poate fi reclamat la superiorul lui.
    Una este un simplu enorias ortodox si alta un salariat al bisericii ortodoxe.

    Apreciază

    1. uneori poti s-o faci ca pe un fel de test (cazul preotului) ca sa vezi cum reactioneaza ceilalti, sa le mai dai o sansa, iar alteori poti s-o faci pur si simplu din lasitate (vezi cuplurile in care unul din parteneri vrea sa-l paraseasca pe celalalt)

      Apreciază

  4. Eu personal nu consider lasitate ci ca un fel de politete incercarea oamenilor ca in cadrul unei relatii sa il lase pe cel care o ia razna sa paraseasca relatia Daca insa relatia depaseste bunul simt este de scuzat si lipsa de politete … aici este insa altceva decat la cazul preotului.
    Un preot este un salariat intr-o institutie si daca nu poate servi acea institutie cu loialitate, daca isi doreste afilierea la alta institutie care il poate plati mai bine este normal sa o paraseasca caci altfel
    este dat afara. Dar daca vrea sa se evidentieze in ochii acelei institutii unde crede ca va fi mai bine platit…. face valuri si nu isi fura caciula ci cumpara alta caciula…..
    Adevarul este ca foarte multi preoti ortodocsi se fac preoti din considerente financiare nu de credinta. Au locuinta si salariu sigur Mie popa raspopit nu mi s-a parut decat un oportunist care spera ca la pocaiti sa primeasca niste compensatii mai mari decat cele la care renunta si asta de la cei care chiar cred sincer in misiunea lor.cum era si acel dentist care i-a facut dantura pe gratis….

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cherie, s-ar putea sa ai dreptate . Stiu si eu ca oamenii trag la oameni si urmaresc beneficii . Eu mi-am facut timp sa ascult mai multe din marturiile dansului si am cautat sa -i aflu evolutia si am vazut ca este asemanatoare pastorului Vasile Filat din Moldova sovietica, cu care este prieten. Ei primesc de la organizatia lor fonduri substantiale pentru misiune , dar acesta nu este un lucru de condamnat , fiindca o fac cu buna credinta in slujba lor ( la fel a procedat Florea si cand era ortodox, deci, nici o schimbare in aceasta directie ) Ceea ce este de urmarit este daca au o atitudine schimbata fata de auzirea Cuvantului lui Dumnezeu , cand sunt confruntati cu Adevarul , potrivit cu tot ce este scris in Scriptura,. daca ei se incapataneaza sa creada doar ce spune organizatia care-i sustine material, pentru mine va fi clar . I-am scris pe facebook , asa cum l-am abordat pe Vasile Filat si astept sa vad ce zice . Cat despre Filat, el s-a eschivat de raspuns, dar a pus-o pe sotia lui sa dea raspuns intr-o emisiune la televiziunea Moldova crestina , Prevad ca nici Florea nu va fi in stare sa renunte la popularitatea capatata prin organizatie si sa ia asupra lui ocara lui Hristos, de a carei raspandire Abel se ocupa cu succes , pana acuma ( dupa parerea lui )
      Dar, ce zic eu, aparent si tu ii canti in struna !

      Apreciază

      1. Eu cred ca Daniel Cristian Florea n-a reusit altceva decat sa sara din lac in put, fiindca toate organizatiile religioase crestine contin doar apa moarta, statatoare, nu mai au izvoare limpezi, curgatoare, aducatoare in permanenta de noi revelatii ale bunatatilor lui Dumnezeu . Ei au totusi unele doctrine bune, care au revolutionat fiecare epoca crestina in parte, dar necazul este ca s-au oprit cu mult mai jos de izvor si si-au facut staulele in vale, precum neprihanitul Lot stabilit in Sodoma

        Apreciază

      2. Eu cred puternic in faptul ca exista o putere care a creat tot universul si pe oameni. Religiile sunt trecatoare si un fel de intelege pe Dumnezeu creatorul dar religiile sunt inventate de oameni. Nu exista dupa parerea mea o religie care sa poata inlocui toate religiile Ortodocsismul propavaduieste biblia si eu ma ghidez dupa biblie asa cum simt eu.Ascult ce zic altii dar nu tot ce aud ma convinge, Dar ca sa judeci ceea ce crede altcineva, tebuie sa asculti ce spune.

        Apreciază

      3. Sa asculti ce spune , dar apoi este inevitabila comparatia pe care o faci cu ceea ce este deja crescut , inflorit sau chiar incarcat cu seminte in mintea ta – si-n a mea, desigur ! -. Nu exista nici un om complet obiectiv , fiindca ceea ce cumoaste omul, indiferent cine, este ” In parte ” , vorba apostolului Pavel. De aceea gresim in vorbire fiindca nu suntem -inca- desavarsiti . Eu sunt de parere ca supararile noastre nu ar trebui sa fie pentru ceea ce vedem ca gresesc altii, ci pentru ceea ce nu vedem ca gresim noi Domnul Isus a zis ca daca nu vedem si totusi pretindem a vedea, pacatul nostru ramane , adica nu poate fi iertat (Ioan.9:41)

        Apreciat de 1 persoană

  5. ABELE , cretine, cine-i mai vampir ca tine ? Tu n-ai nici o energie , nici cat sa-ncapa ‘ntr-o cutie ca aceea craniana ! Ca, de Dumnezeu n-ai teama , si renegi prezenta Lui prin tot ce faci si tot ce spui. Tu ti-ai dat singur verdictul , innegrind pe ” raspopitul ” ( ca si pe toti ce-au primit dragoste de infinit cand, de Dumnezeu chemati s-au alaturat la frati si surori de Dumnezeu si-au primit Sfant Duhul Sau . )
    Mihaela a demonstrat ca de Cuvant s-a legat si tu n-o poti desparti cu oricati draci ai veni si cu-oricata ‘ntelepciune adunata de la lume , fiindca ea stie bine ca acea ‘ntelepciune vine precum e scris in proverbe 9 : caci, intelepciuni sunt doua , toate-s de la Dumnezeu , si spre bine si spre rau . Una ne da mantuire , alta duce la pieire , una-i pentru infinit ( precum opt-ul implinit ) iar cealalta e precara ,( precum noua-le declara , cu a sa forma ciuntita ce nebunie-i numita )
    Intelepciunea data copiilor lui Dumnezeu poate sa faca diferenta intre descrierile facute in Proverbe 8 si Proverbe 9 , cand citesc in Cartea Sfanta numita Biblia

    Apreciat de 1 persoană

  6. Pentru a se vedea ca nu mint,

    Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.
    ← Anticristul este Eul fals
    Lasă un răspuns

    ABELE , cretine, cine-i mai vampir ca tine ? Tu n-ai nici o energie , nici cat sa-ncapa ‘ntr-o cutie ca aceea craniana ! Ca, de Dumnezeu n-ai teama , si renegi prezenta Lui prin tot ce faci si tot ce spui. Tu ti-ai dat singur verdictul , innegrind pe ” raspopitul ” ( ca si pe toti ce-au primit dragoste de infinit cand, de Dumnezeu chemati s-au alaturat la frati si surori de Dumnezeu si-au primit Sfant Duhul Sau . )
    Mihaela a demonstrat ca de Cuvant s-a legat si tu n-o poti desparti cu oricati draci ai veni si cu-oricata ‘ntelepciune adunata de la lume , fiindca ea stie bine ca acea ‘ntelepciune vine precum e scris in proverbe 9 : caci, intelepciuni sunt doua , toate-s de la Dumnezeu , si spre bine si spre rau . Una ne da mantuire , alta duce la pieire , una-i pentru infinit ( precum opt-ul implinit ) iar cealalta e precara ,( precum noua-le declara , cu a sa forma ciuntita ce nebunie-i numita )
    Intelepciunea data copiilor lui Dumnezeu poate sa faca diferenta intre descrierile facute in Proverbe 8 si Proverbe 9 , cand citesc in Cartea Sfanta numita Biblia

    Articole recente
    Vampirismul energetic
    Anticristul este Eul fals
    ARBORELE VIEȚII – TZIMTZUM
    Gânduri despre „BERESHIT” – Principii
    Unul în multiplu, multiplul în Unul
    Comentarii recente
    Abel ben Adam la ARBORELE VIEȚII – T…
    cherie la ARBORELE VIEȚII – T…
    Abel ben Adam la ARBORELE VIEȚII – T…
    cherie la ARBORELE VIEȚII – T…
    Abel ben Adam la ARBORELE VIEȚII – T…
    cherie la ARBORELE VIEȚII – T…
    cherie la Anticristul este Eul fals
    Abel ben Adam la Anticristul este Eul fals
    Abel ben Adam la Anticristul este Eul fals
    cherie la Anticristul este Eul fals
    Abel ben Adam la Anticristul este Eul fals
    Abel ben Adam la Anticristul este Eul fals
    cherie la Anticristul este Eul fals
    cherie la Gânduri despre „BERESHIT” –…
    cherie la Gânduri despre „BERESHIT” –…
    Alătură-te altor 7 urmăritori

    Apreciază

  7. https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2018/12/31/asteptari/
    Asteptam sa vina-un an mai bogat, pe orice plan in lucruri materiale . Dar in cele spirituale ?
    Ati putea sa va ganditi ca am putea fi rapiti ? Nu de hotii ordinari ci de Unul din cei MARI, care nu ia bogatii stivuite-n magazii . Insa El ia doar ce vrea , si-asta e dragostea ta . De ti-o parea rau de ea, nicicand n-o vei revedea, dar de-o dai de buna voie El ti-o reda, la nevoie si oricand Il vei chema va fi -n veci de partea ta .
    Gandeste-te si asa : ” Daca n-are ce-mi lua , ca mi-am pierdut dragostea ! ? ”
    Frate, sora ce citesti ce scriu eu, n-ai decat sa ti-o gasesti si Cuvantul sa-L citesti , cu Cartea sa te hranesti. Cuvantul descoperit lui Ioan i-a fost vestit si-a fost reactualizat celor ce s-au botezat in al lui Isus scump Nume , ca Hristos venit pe lume pentru ca sa locuiasca in a Sa scumpa Mireasa pe care o va rapi curand, cand va reveni ca si Cap, sa intregeasca Trupul de vita regeasca doar prin dragoste divina .
    O gaseste si la tine ?

    Apreciază

  8. La multi ani va doresc si eu. Sa aveti un an bun in care sa va apropiati cat mai mult de Adevar.

    Iar pentru cei care au (sau ar putea avea pe viitor, ca nu se stie niciodata 🙂 ) probleme cu vampirismul energetic (ca eu nu ma pot abtine 🙂 ) va fac cadou solutia de mai jos (ups ca trebuie sa editez sa inserez fotografia)

    Apreciază

    1. Asta era solutia ca sa nu pierzi energia ! Acuma m-am dumirit de ce era invelit in staniol ( sau poate era aluminiu, ca din poza n-am putut sa deosebesc ) modulul cu care au coborat americanii pe Luna si tot asa fac ei si la sateliti !
      Cand mai scriu, de-acu ‘nainte pun pe cap o farfurie de aluminiu ramasa de la tortul cumparat de la magazinul ICELAND , ca asta am la indemana, deocamdata M-am gandit sa-mi procur si eu de undeva o tichie, dar sa nu fie cu varf, fiindca eu am montat paratraznete si ma tem ca prin varful tichiei se poate elimina energie sau, Doamne fereste, se poate absorbi din aceea malefica Tot mai buna trebuie sa fie asta plata , ca un scut protector in ambele sensuri .
      Nu stiu cum se pune poza in comentariu, ca v-as arata modelul , daca promiteti ca nu-mi veti fura patentul !

      Apreciat de 1 persoană

  9. Ba, bine ca nu !
    N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu? Pentru ce, dar, suntem asa de necredinciosi unul fata de altul, pangarind astfel legamantul parintilor nostri? (Mal.2:10) Nu am fost si noi asa mai demult /?Ce garantie avem ca ei nu se vor intoarce odata cata vreme se zice ” astazi ” la casa parinteasca ? Am uitat noi pilda despre http://www.infomesaj.ro/?s=Tatal+care+

    Apreciază

    1. din pacate sunt unii care nu se vor mai intoarce niciodata. Cine sunt aceia doar Dumnezeu stie, dar Cuvantul nu ne lasa fara indicii… si astea sunt doar cateva versete printre multe altele….

      „Căci cei ce au fost luminaţi* odată şi au gustat darul** ceresc şi s-au făcut părtaşi† Duhului Sfânt

      şi au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor*,

      şi care totuşi au căzut, este cu neputinţă să fie înnoiţi iarăşi* şi aduşi la pocăinţă, fiindcă** ei răstignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu şi-L dau să fie batjocorit.” (Evrei 6: 4-6)

      Apreciază

    1. Cherie, nu vezi tu ca acesta este un film de diversiune ? Oricine a citit Biblia si a vrut sa creada ca tot ce este scris este adevarat, stie ca Domnul Isus Hristos S-a nascut si a trait intr=o familie saraca, dar numeroasa Maria a fost o femeie care s-a casatorit cu Iosif fiindca il iubea si i-a adus pe lume copiii despre care este scris , deci nu este o familie secreta . A fost harul lui Dumnezeu dat ei prin alegerea ca ea sa fie Fecioara despre care a profetit Isaia si Isus a fost intaiul nascut al ei
      Dumnezeu a dat dreptul oamenilor la casatorie , prin porunca si nu a luat nimanui acest drept, nici chiar Mariei . Fiul ei, Isus, avea si el acest drept, dar a renuntat la el datorita misiunii pe care a trebuit s-o indeplineasca , adica sa plateasca pretul pacatelor noastre . Si fiindca trebuia sa moara in locul nostru, el stia ca nu avea sansa sa-si vada crescand si sa se bucure de copiii firesti . El a rezistat ispitei sexuale , si datorita faptului ca a venit pe lume in lipsa acesteia Dintre toti oamenii, numai El a fost fara pacatul adamic , care a inceput in Eden, cu Eva fiind sedusa de Sarpe . Adam , numit primul om, nu a rezistat, insa omul al doilea, Isus, a rezistat si tocmai prin aceasta putere a reusit sa-l invinga pe cel rau .
      Daca vrei sa stii, adevarata Familie secreta a lui Isus este Biserica , dupa cum a spus-o El insusi : ” „Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc.” (Luc.8:21)

      Apreciază

  10. Filmul este film si asa cum am mai spus nu tot ce am citit cred dar ca sa comentez si ce spun alti trebuie sa asculti ce spun ei, adica sa vedem filmuli. Ma bucur ca ai trecut in revista filmul.

    Apreciază

  11. Bun, ne avertizeaza ca biblia a prevazut ceva… deci asa va fi ! Atat? Deci sa murim urand ? Credeam ca ne spune ce sa facem ca profetia sa nu se implineasca,,, Doar urand si nefacand nimic ce se rezolva?

    Apreciază

Lasă un comentariu