Jucarii. Pentru toate varstele

 

Ne facem „ucenicia” cu jucarii de plus. Un ursulet de exemplu. Il strangem in brate, ne culcam cu el in pat, ii vorbim, il luam cu noi cam peste tot – in scaunul de masina, in carucior sau chiar pe bicicleta. Sigur, la gradinita sau la scoala nu avem voie,  dar ursuletul de plus ne asteapta cuminte acasa.

Intre timp devenim adolescenti, adulti si batrani.  Adevarati profesionisti . 🙂  Cum era de asteptat nu mai suntem aceiasi. Cel putin in aparenta. Nu mai avem ursuleti de plus ci am trecut la etapa urmatoare. Un catel. In carne si oase. Il strangem in brate, ne culcam cu el in pat, ii vorbim, il luam cu noi cam peste tot – in scaunul lui de masina, in sacosa speciala pentru magazin sau pe bicicleta… Sigur, la locul de munca nu avem voie cu el, dar catelusul nostru (care nu mai e de plus) ne asteapta cuminte acasa. Si da bucuros din coada.

foto

54 de gânduri despre „Jucarii. Pentru toate varstele

  1. Hi ! Hi ! Hi ! 🙂 🙂 🙂 Eu am avut un iepuraş, nu de plus ci tricotat din angora de mama sau de mătuşa mea, sora mamei, Pe vremea mea…. este mai probabil .– Uite că nu am intrebat niciodata cine l-a adus pe lume pe Noli, iepurasul meu cel iubit…
    A fist prietenul meu si al Veronicăi, păpuşa mea de celuloid…,
    El era Noli sotul Veronicăi … probabil a fost am meu inainte de Veronica… Cjhiar, habar nu am… cum a fost…. Pe vremea aceea nu îmi treceau prin cap idei din acestea…
    Da… aşa am înţeles viaţa, prin jucării… A fost un pic dificil când am trecut la realitate….

    Apreciază

  2. nu ma gandeam neaparat la inteles viata ci la faptul ca ‘jucariile” astea ne „pacalesc” cumva singuratatea.. adica ne dau iluzia ca nu suntem chiar atat de singuri precum suntem. Dar in final, vorba aia: ai prieteni sau n-ai prieteni de fapt tot n-ai prieteni. Caci, homo homini lupus est.

    Apreciază

    1. Intai pentruca la noi la ortodocsi azi se sarbatoresc cei care au numele derivat de la Mihail si Gavril ]ti scriu sa ai o zi frumoasa asa cum ti-o doresti.

      Apoi despre jucaria care inlocuieste prietenii… Cred ca am avut mereu prieteni dar oricat de sinceri si de apropiati ar fi fost niciodata nu a fost DESTUL ca sa fie un ursulet de plus si asta pentruca de la un om eu am cerut o parere ceea ce la ursuletul de plus nu era cazul .
      Si acum sunt prietena cu aproape toti fostii prieteni dar nicodata nu am spus chiar tot ce simt unui prieten asa ca poate de aceea nici nu sunt dezamagita de prieteni. Chiar daca uneori m-au mai tradat… orice secret ar fi detinut era ceva ce pusesem in discutie, comentasem …
      Eu cred ca nu am tradat pe nimeni dar… ce este tradarea? O formalitate sau faptul ca faci un rau cuiva ?
      Pentru mine nici sotul nici mama nu au fost prieteni muti asa cum ar fi fost o jucarie, Si asta pentruca eu nu sunt destul de perfecta ca sa pot fi o carte deschisa catre oricine fara sa ma tem ca pot fi judecata de cel cu care discut oricat de loial mi-ar fi, prieten, sot sau chiar mama …
      Frati sau surori nu am…
      Dar dece sa faci asociere intre un prieten si un ursulet de plus ? Ursuletul meu de plus a fost Dumnezeu, doar lui puteam sa ii spun ce gandesc stiind ca nu ma va judeca, oricum, el stia totul fara sa ii spun eu. Insa spre deosebire de ursuletul de plus, mie, Dumnezeu mi se parea ca imi vorbeste….
      Imi raspunde… Cand vorbesc cu el… ca unui prieten stiu ca ma va judeca dar nu ma va trada. Cand vorbesc cu Dumnezeu Imi vin alte ganduri decat cele cu care pornesc cand incep sa ii spun necazurile mele… Parca m-ar intreba dar tu nu ai gresit? Hai sa luam toul in discutie din alt punct de vedere….
      Eu am in Dumnezeu un prieten desavarsit desi stiu ca este si judecatorul meu. Stiu ca nu ma intelege oricine. Prietenii mei nu inteleg deloc care este relatia mea cu Dumnezeu. Stiu ca el ma pedepseste dar… oricum, stiu ca doar la el este speranta si intelegerea … Este totul….
      Multi deoarece au in Dumnezeu un standard prea de neatins au un intermediar, Iisus.
      Este greu de inteles sau de acceptat …. poate ….ce spun….

      Apreciază

      1. Prin ceea ce ai scris ai confirmat exact ce am spus eu in doar cateva cuvinte. De ce ai avut nevoie de un ursulet de plus ca sa-i spui lui toate problemele si n-ai avut incredere sa spui asta unui om? Tocmai pentru ca n-ai avut incredere in oameni. Daca aveai incredere in oameni automat ursuletul de plus nu-si mai avea rostul. E drept ca in ecuatie ar putea intra si niste chesti mai intime care nu aveai chef sa le faci cunoscute… dar faptul ca le-ai spus ursuletului inseamna ca totusi simteai nevoia sa discuti despre ele dar nu aveai cu cine…

        In concluzie, daca ai personalizat (nu vorbesc de tine ci in general) relatia cu ursuletul si l-ai „creat” dupa nevoile tale, ce te face sa crezi ca nu l-ai „personalizat” sau „creat” pe dumnezeul in care zici ca crezi tot in functie de nevoile si asteptarile tale?

        Problema ta este ca nu-l cunosti pe Dumnezeu asa ca iti permiti sa-l inventezi si sa-l reinventezi dupa necesitati. (acum n-ai decat sa dai cu rosii dar sa stii ca si tu m-ai enervat cu sfintii tai 😛 )

        Apreciază

  3. Ma minunez si ma întreb, cum este posibil sa-L iubesti pe Dumnezeu, sa afirmi ca vorbesti cu El, fara sa-L fi vazut si cunoscut personal pe Fiul sau, ba mai mult, sa-L asociezi unui obiect lipsit de viata ? 🙂 E de râsu’-plânsu, draga „cherie” !

    Apreciază

    1. Nu cred ca Cherie l-a asociat pe Dumnezeu cu ursuletul de plus, cred ca ursuletul a fost doar o „carja” Ceva ce ne ajuta sa trecem prin viata.. si cred ca fiecare avem cate-un ursulet de plus (evident ursuletul poate imbraca mai multe forme, eu de ex n-am avut vreo jucarie sau vreun obiect preferat)

      Apreciază

      1. Nici eu n-am avut în copilarie, decât vise, dorinte si imaginatii copilaresti, însa toata viata am crezut în vise, eram ferm convins ca sunt adevarata realitate, ca pot fi realizate, am luptat si m-am straduit sa le ating obiectiv, însa abia de putina vreme au început sa se materializeze visele copilariei,putin câte putin, mai cu seama de când am realizat ca în toate religiile si traditiile lumii se practica forme de închinare idolatra, si ca Hristos nu a fost, nu este si nu va fi revelat nici unei religii sau crez omenesc, ci doar celor ce cu adevarat IUBESC, empatic, neconditionat, fara prejudecati, pe toti semenii indiferent de pozitia lor fata de ideologii, filozofii, traditii si obiceiuri.

        Apreciază

    2. Si eu ma intreb, draga Iosife, cum de poti sa vorbesti despre:

      Dumnezeu este dragoste, iar dragostea este o manifestare paradoxala atotputernica, creatoare, evolutiva, atemporala, dincolo de capacitatea perceptiei mintii omului adamic nascut din femeie.

      Dupa care sa te limitezi in asa hal incat sa nu poti percepe tu insuti (cu mintea ta adamica), cum de poate cineva sa il „vada” si sa „vorbeasca” cu Dumnezeu in afara dimensiunilor si parametrilor stabiliti de Egoul tau….

      Concret e simplu, de aceea ma repet în comentarii. în speranta ca oamenii vor întelege ca doar iubirea neconditionata, sacrificatoare, fara prejudecati, este mîntuitoare, transcedentala atemporala, iar aceasta se realizeaza zilnic prin lupta cu EGO-ul, cu orgoliile, tentatiile, dorintele, dependentele, viciile si poftele trupesti, firesti, carnale, trecatoare, relative, moarte, lipsite de valoare autentica spirituala, nealimentand fiinta cu trupul si sângele Mielului lui Dumnezeu.

      Suna foarte frumos ce ai scris… dar faptul ca nu poti acorda mantuirea si legatura cu Divinul lui Cherie, dar si la cam peste 2/3 din populatia lumii care nu se declara a fi „urmasi ai lui Cristos” nu da dovada de „iubire neconditionata” ci de un EGO foarte viu si activ… 😉

      Sa-mi fie cu iertare, dar nu m-am putut abtine…

      Apreciază

      1. Abel, dragule, nu eu acord mântuirea, nici legatura altora cu Divinul, însa îmi voi mentine si sustine pozitia fara discriminare fata de toti oamenii adamici, întelegând ca fiecare în mod personal considera ca este mai presus decât altii, însa cei ce sunt parte „madulare” ai Bisericii lui Hristos, sunt legati prin legaturile Spiritului Sfânt, conectati unii cu altii asemeni sinapselor neoronale, ce se produc la nivelul creierului informat din exterior prin cele cinci simturi primordiale firesti, constient, inconstient, subconstient ori supraconstient, fulgerator, în nanosecunde prin sistemul nervos transmitând în tot „trupul” fiecarui „madular” în parte, excitatii electromagnetice care fac, ca tot trupul sa functioneze la parametri normali, în functie de situatii, conjunctura si împrejurari.

        Apreciază

      2. Practic, sincer vorbind, nu am inteles nimic din ceea ce vrei sa spui… 😦

        Si cred ca nici eu nu m-am facut prea bine inteles… Incercam sa traduc un cuvant din germana, dar nu exista in romana. Am sa reformulez:

        Nu ca tu „acorzi” mantuirea sau legatura cu Divinul, ca si cum aceasta ar izvorî din tine. Mantuirea este acordata de Dumnezeu si relatia cu Dumnezeu este ceva foarte intim si strict personal, intre acea persoana si Dumnezeu, ce nu poate fi observat/judecat/analizat/evaluat/cuantificat de nici o alta persoana.

        Ma refeream la faptul ca daca tu (sau oricine altcineva) nu este de acord ca si numai o singura persoana din cele 7 miliarde sau cate or mai popula acum planeta, sa fie „in relatie cu Dumnezeu”, sa „vorbeasca cu Dumnezeu”, sa il „auda pe Dumnezeu”, sa fie „calauzita de Dumnezeu”, acela este inca departe de „paradoxala, atemporala, neconditionata, transcedentala manifestare a dragostei”.

        Stii ce vreau sa spun: Ca dragostea lui Dumnezeu nu mai este „neconditionata”, atata timp cat tu o conditionezi de o forma (rigida) de religie pe care TU o ai. Mai degraba tu (sufletul infinit, atemporal, etc) traieste constrans de catre EGO-ul plin de programe, sabloane de gandire, seturi de credinta, convingeri, norme si standarde, etc…

        Hristos a „venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut” si crede-ma, o va face desavarsit. Nici un singur om din fii lui ADAM nu-i vor „scapa printre degete”. Asta inseamna „iubire neconditionata”, sa le „acorzi” ceea ce Dumnezeu demult deja le-a acordat, adica sa fii „de acord”, sa fii „aliniat” pe linia iubirii divine, atemporale, bla bla bla…

        Apreciază

      3. Toti si absolut toti OAMENII (ADAMITI) sunt „madularele lui Hristos” pentru ca sunt „trupul Domnului”. Toti sunt „Biserica Universala a lui Hristos”, fie ca sunt constienti de asta, fie ca nu. Fie ca se declara crestini, fie ca sunt atei, evrei, budisti sau orice altceva. Toti sunt „Trupul Domnului”, pentru ca sunt manifestarea fizica (organica) a Duhului dadador de viata, iar Hristos este „capul” lor, cel care ii calauzeste (pe toti!) ca un BUN si BLAND Pastor ce este.

        Daca poti accepta si „acorda” aceasta, esti pe drumul corect al „iubirii neconditionate, atemporale, multi-dimensionale, etc.”. In caz contrar, esti in Egipt, „Mitzrayim”, in tara alternativei, in robia suferintei produsa de constrangerea propriului Ego.

        Apreciază

      4. Nu era necesara aceasta adaugire explicativa, deoarece eu te-am înteles, iar faptul ca tu ai pretentia de la mine sa fiu ceea ce TU consideri ca este bine, nu o sa ma determine sa-mi schimb pozitia perceptiei. Da, eu sunt înca în Egipt sua mai exact, în Babilon, cu ajutorul si prin harul lui Dumnezeu, ma simt în apele Nilului, ma bucur de toti „fratii si surorile mele” care au fost scosi din Canaanul pamântesc înfometat dupa „grâul” Egiptului, care traiesc (deocamdata) bine merci, aici si se înmultesc pe zi ce trece, pâna când Domnul si Mântuitorul nostru, va hotarâ sa ne duca în Împaratia Lui, Canaanul Ceresc, unde nimic necurat si spurcat nu va ajunge, decât cei al caror nume a fost scris în Cartea Vietii Mielului, înainte de întemeierea lumii.
        Fiti binecuvântati si luminati de Spiritul Cuvântului Adevarului Absolut, Atemporal ! 🙂

        Apreciază

  4. Draga Mihaela, tie ti-am cerut scuze din doua motive (si nici unul in legatura cu sinceritatea sau nesinceritatea mea), 1. ca ti-am amintit de sfintii Mihail si Gavril si 2. pentruca supararea lui Iosif ti-a bagat iar in blog o controversa… Dar imi dau seama ca scuzele sunt acceptate de tine si in fond chiar si de Iosif care este oripilat de modul meu de gandire. Asa gandeste el….
    Eu am crescut intr-o societate in care comunismul anihila ideea de Dumnezeu Sfant si astfel doar in familie puteai capata acest sentiment de credinta.
    Eu am citit intai mitologia greaca si romana si apoi biblia iar in familie nu mi s-a prea vorbit de Iisus ci doar de Dumnezeu care in mintea mea era un fel de Jupiter pentru vechii romani si Zeus pentru greci.
    de la Zeus la Dumnezeu nu se adaugau multe litere Tot ce am invatat de religie stiu de la bunica
    Mama nu prea credea in Dumnezeu, nici cand a murit nu prea a dat atentie preotilor iar tata credea dar nu se sfia sa glumeasca despre biseica si preoti cand scotea bunica o vocala…….
    Eu asa am crescut… Stiam ca Dumnezeu este o problema dar ca exista pentruca Dumnezeu a creat omul si asa este de cand este lumea, oamenii au fost ajutati de Dumnezeu chiar daca i-au numit uneori altfel…
    Daca felul meu de a gandi deranjeaza…. ce pot sa spun…. Fiecare cu ale lui…..

    Apreciază

    1. Cherie, credinta o ai sau nu o ai. L-ai intalnit pe Dumnezeu sau nu l-ai intalnit. E un har pe care nu toata lumea l-a primit. Asta e tot. Daca l-ai intalnit iti bagi picioarele in tot ce te-a invatat bunica, mama, tata, scoala sau societatea (nimeni nu-l poate urma pe Isus daca nu-si uraste parintii, nu?) si faci ceea ce Isus iti cere. Nu te uiti la fata oamenilor, nu te impresioneaza titlurile pe care acestia le poarta (pastor, papa, preot) si nu dai nici doi bani pe traditii moarte pe care nimeni nu le intelege rostul dar le urmeaza prosteste.

      Daca L-ai intalnit pe Dumnezeu devii un om liber. Dar stiu ca acest lucru nu poate fi inteles de cei care doar au auzit vorbindu-li-se despre Dumnezeu (de catre bunici, parinti, biserica sau societate)

      Apreciază

  5. Multumesc de raspuns. Dar nu inteleg dece acum eu nu sunt un om liber ?
    Dupa mine Iisus mi-ar ingradi libertetea, Dumnezeu m-a facut liber sa aleg si totdeauna am ales constienta de consecinte . Cred in dreptatea lui Dumnezeu care nu imi cere altceva decat sa fac bine cat por si sa nu fac rau creatiei sale pe care o iubeste si o ingrijeste.
    Iisus este fiul lui Dumnezeu stiu bine si istoria si legenda lui .
    Stiu caci am citit mult despre acea perioada 200-300 IH si 200-300 DH. Stiu cine a fost Iisus si cine este Dumnezeu al tuturor timpurilor.
    Dar nu stiu dece nu sunt un om liber ? Ce nu am eu si ce ai tu si Iosif care ziceti ca l-ati cunoscut pe Iisus. Si dece spuneti ca eu nu il cunosc pe Iisus ??? Eu spun ca il cunosc foarte bine.

    Apreciază

  6. Îmi pare sincer rau si-mi cer iertare, draga „cherie” daca prin comentariile mele te-am ofensat, însa m-am îndragostit de ADEVAR mai mult decât de propria-mi viata relativa, trecatoare, incerta si imprevizibila, sunt constient ca, (în special de catre preoti, calugari, pastori, evanghelisti si religiosi de toate nuantele) sunt considerat nebun, deviat, dus cu pluta, aberant, si orgolios,sunt urât, si cebzurat pe blogurile lor, însa nu-mi pot permite sa-l rastignesc pe Hristos, pentru a satisface dorintele mamei mele, fratilor, surorilor sau prietenilor, iar când vad unele aberatii copilaresti, ori ale unora
    asemanatoare cu afirmatiile lui Abel, care îl vede si-L compara pe Hristosul lui Dumnezeu cu niste învatatori muritori, (oricât ar fi acestia de inteligenti si geniali) sunt efectiv revoltat de atâta inconstienta si necunoastere de ADEVAR ABSOLUT ELIBERATOR.
    O seara si un Weekend binecuvântat de Dumnezeu, tuturor celor ce cititi acest blog !

    Apreciază

    1. Iosife, nu este vorba ca as fi ofensata. Cum sa fiu ofensata ca nu sunt de aceeasi parere cu altcineva, respectiv cu tine. Fiecare avem pareri proprii si ni le sustinem
      Sigur ca tu esti convins ca detii adevarul iar eu sunt in ceata dar daca vrei sa ma convingi ca ai dreptate, justifica alegerea ta, nu critica ce cred eu caci nu poti sti prea bine ce cred eu deoarece am dat explicatii sumare si este greu sa intelegi ce crede cineva doar din cateva cuvinte.Eu nu explic ce cred caci nu vreau sa te conving ca am dreptate, dar tu daca vrei sa ma convingi ca detii un adevar in care trebuie sa cred si eu, trebuie sa imi explici mai clar dece.
      Chiar te rog sa ma lamuresti ce anume te face sa crezi ca tu ai gasit adevarul in care ar trebui sa cred si eu, dece ? Cum ai dedus asta?
      Ca exista Iisus stiu si eu, dar tu nu crezi ca exista Dumnezeu Tatal, tatal nostru creator al tuturor oamenilor? Sigur ca crezi ! Nu te lega de ceea ce cred eu, explica doar ce crezi tu.
      Eu am spus mereu ca ceea ce cred eu este un adevar personal, dar daca vrei sa spui ca tu detii adevarul adevarat care nu este doar adevarul tau personal asa cum este adevarul meu personal, explica-imi dece trebuie sa accept asta? Dece adevarul tau nu este personal ? Cum este ? Pe ce te bazezi ? Explica clar ce ar fi adevarul tau in viata mea? Ce ar trebui sa schimb, si ce ar insemna ?

      Apreciat de 1 persoană

    2. Departe de mine sa il compar pe Hristos cu niste invatatori muritori… Unde ai citit tu asa ceva la mine?
      (De fapt, crestinii cred ca Hristos a murit, deci prin definitie e un muritor, chiar daca si unul inviat… 😀 )

      Eu din contra, evit cat pot termenul „Hristos”,, nu din cauza ca am ceva cu el, ca nu cred in el, ci pur si simplu fiindca are o conotatie foarte puternic crestina.

      S-a intamplat sa transced barierele religioase si acord tuturor fiilor lui Adam, adica tututor indivizilor ce au existat, exista si vor exista pe aceasta planeta aceleasi calitati egale, de a fi in acelasi timp si fiii lui Dumnezeu, prin urmare ei au acces deplin la Dumnezeu, cand si cum vor ei. Daca as vorbi despre „Hristos” sau „Moshiach”, lumea ar intelege ca fac discriminare, fie in favoarea crestinilor, fie a evreilor.

      Eu am intors spatele Egiptului, incerc sa ma reintorc la starea lui UNU, a lui Dumnezeu totul in TOTI.
      Asta sunt eu Abel, nu am ce-i face…

      Apreciază

  7. Esti o femeie minunata, iubitoare si cautatoare de cunoasterea pragmatica, absoluta, ca dealtfel toate femeile autentice, indiferent de nivelul peceptiei pe care l-ai atins în cautarile personale, iar în acest context ma simt oarecum dator sa-ti raspund la multiplele întrebari, însa am sa fiu succint, deoarece sunt cam obosit fizic.
    În primul rând, nu am criticat parerea ta sau a altcuiva, ci doar m-am mirat de afirmatiile copilaresti al femeii adulte.
    ïn al doilea rând, faptul ca socializez si-mi expun opiniile personale în virtual, nu înseamna ca am un scop EGO-ist, si nici nu doresc sa conving pe nimeni de adevarul meu personal.
    Eu nu sunt în posesia ADEVARULUI ABSOLUT ci EL ma domina, iar împotrivindu-ma LUI, n-as avea decât de pierdut, si aici în aceasta dimensiune relativa, si dincolo de Iordan, în cerescul Canaan, asa ca ramân în Cuvântul LUI, indiferent de judecatile, acuzatiile si împotrivirile întâmpinate în virtual si/sau real.
    Alegerea mea nu a fost cea mai importanta miscare facuta în viata, daca nu ma alegea EL, degeaba ma straduiam eu sa fiu ceea ce sunt azi prin harul, mila si îndurarea LUI, prin meritul jerfei trupului Sau, acest dar nepretuit oferit tuturor celor ce-L primesc pe El în casa inimii lor, lepadându-se de EGO-ul personal, lasându-L pe El prin Spiritul Sau Sfânt la cârma corabiei acestei vieti relative, pe marea agitata cu valuri înspumate, care, daca n-ar fi fost EL cârmaci, de multa vreme eram în adâncul abisal întunecos al ei, devorat de rechinii aceste mari care asteapta înfometati sa se scufunde cât mai multi pentru a-si satisface foamea si lacomia de carne.
    Adevarul „meu” în viata ta, nimic nu ar reprezenta, eu nu te pot elibera, cum nici pe mine însumi nu m-am eliberat prin adevarul meu, însa, între adevarul meu, si ADEVARUL UNIVERSAL, este o distanta cât de la pamânt la cer, iar eu marturisesc despre acesta din urma, care este fara început si fara sfârsit, absolut, atemporal revelat prin ungerea pe care o confera IUBIREA neconditionata, empatica, sacrificatoare, fara prejudecati.
    Daca vrei sa stii mai multe în acest sens citeste Scripturile cu pasiune, cauta sa-ti descoperi originea si identitatea, raporteaza-ti viata la un personaj biblic îndragit si încearca din toata inima si cu toata puterea credintei tale sa devii acea persoana, fie buna fie rea, si daca crezi cu adevarat, speri, lupti si perseverezi cu rabdare pâna la sfârsit în atingerea acestui tel, vei reusi negresit, daca este ceva dupa voia lui Dumnezeu !
    Toata cinstea, slava, gloria si onoarea sa-I fie aduse Domnului, Dumnezeului Cel Atotputernic si Împaratului Vesniciilor ! Amin !

    Apreciază

  8. Credinta mea în Dumnezeu a fost neprogramata, nepremeditata, cred ca asa am venit în aceasta lume cu credinta înscrisa în gene, 🙂
    Scoala vietii Mihaela, este ce-a mai elevata si mai utila Sufletului decât orice filozofie, stiinta, doctrina religioasa si/sau oculta mondiala, atunci când cunosti cât de cât Biblia si te alimentezi cu Cuvântul Lui Dumnezeu zilnic. Este suficient sa cunosti „pilda fiului risipitor” pentru a cunoaste cum a evoluat credinta în inima mea,
    De circa zece ani, am constatat ca Charles Darwin, a înteles perfect creatia si pe Creatorul Vietii, iar acest fapt i-a atras ura si dispretul din partea elitelor religiei universale, iar mie-mi place sa ma cred un credincios evolutionist, mai ales de când într-o discutie avuta cu o sora din USA pronuntând acest cuvânt EVOLUTIONIST, nici n-a mai vrut sa stea de vorba cu mine, spunând ca nici macar nu suporta aceasta expresie. 🙂
    În urma cu ceva vreme am propus câtorva femei (bloggari) care m-au fascinat cu articolele lor, sa scrie o carte despre adevarata Viata, însa ele fiind déjà scriitoare cu carti publicate, mi-au refuzat tacit propunerea, asa ca am renuntat la idee, ramânând totusi un cititor si iubitor de cuvinte si CU VÂNT SFÂNT, oferind cu drag tuturor celor ce vor, tot ceea ce mi-a oferit prin har, în dar, TATAL meu ceresc ! 🙂

    „Iata ca vine ceasul, si a si venit, când veti fi risipiti fiecare la ale lui: si pe Mine Ma veti lasa singur, dar nu sunt singur, caci Tatal este cu Mine.”
    https://biblia.resursecrestine.ro/ioan/16

    Apreciază

  9. Asa e, Mihaela draga ! 🙂 EU însumi ma simt o „contradictie” într-o lupta atemporala cu sine, între lumina si umbrele mortii, bine si rau, întelepciune si prostie, fericire si bucurie, pace si razboi însa „Emmanuel”, (Dumnezeu este cu Noi) caci sunt nascut pe 07.06. 19… Cu alte cuvinte, am fost de la început DOI, apoi ne-am multiplicat devenind „UNA” ! 🙂

    Apreciază

      1. Nici poporul eliberat de sub robia egiptreana, (generatie care a pierit în pustiul incertitudinilor, cârtelilor si necredintei cu exceptia lui Iosua si Caleb) nu avea acelasi Dumnezeu ca Moise, ales de Dumnezeu sa-i elibereze, conducîndu-i spre Canaanul promis lui Avraam si semintei lui binecuvântate din generatie în generatie pentru eternitate !
        https://biblia.resursecrestine.ro/exodul/2
        https://biblia.resursecrestine.ro/exodul/32

        Apreciază

      2. N-am vrut sa-ti creez neplaceri, draga Mihaela, iar daca supara comentariile mele, fii deschisa si spune-mi-o în fata, fara retineri, voi întelege si voi actiona în consecinta.

        Apreciază

      3. Iosif, nu conteaza placerile sau neplacerile pe care mi le-ai cauza mie (sau altcuiva). Ceea ce conteaza este capacitatea ta de a fi deschis si de a accepta ca multe din ideile vehiculate de tine sunt in contradictie cu ceea ce Biblia numeste o persoana mantuita. Nu uita ca seductia (si eu cred ca esti din plin in mijlocul ei) este una din caracteristicile vremurilor de pe urma. Cerceteaza-te, cauta fata lui Dumnezeu si lasa-te invatat de El. Dar pentru ca sa poti face asta ai nevoie de umilinta de a accepta ca ai nevoie de ajutorul Lui precum si capacitatea (inteligenta) de a accepta ca momentn esti pe o cale gresita. Pocainta este un cadou pe care-l primim. Doar dupa pocainta putem sa-L cunoastem.

        Depinde de tine cum interpretezi mesajul meu. Domnul sa te binecuvanteze si sa te umple de Duhul lui Sfant pentru ca sa poti face alegerea cea buna.

        Apreciază

      4. Sunt Barbat, IUBESC cu ADEVARAT, Calea, Adevarul si, în mod special ***VIATA*** ! 🙂
        Sa fii iubita si sa iubesti, caci doar asa simti-vei ca esti vie si … TRAIESTI !

        Apreciază

      5. Iosif, ce am scris eu n-are legatura cu iubirea. Are legatura cu altceva dar tu te faci ca nu pricepi.

        Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

        Apreciază

      6. Departe de mine gândul de a ma preface. Eu scriu ceea ce simt, fara prejudecati, fara frica de oameni, legile omenesti,si/sau criticile lor, iar împotriva IUBIRII ce-mi domina, Sufletul nu pot si nici nu vreau sa ma împotrivesc, chiar daca aceasta IUBIRE ma va arde si mistui complet, sunt cu adevarat fericit în aceste „Flacari Sfinte” care ma ard de ceva vreme, iar aceasta fericire nu mi-o poate lua nici moartea si /sau Locuinta ei ! 🙂

        Apreciază

  10. Aş mai adăuga aici ceva pentru Mihaela dar si pentru oricine care cauta să înţeleagă ce este pentru mine RELIGIA ORTODOXĂ:
    Pentru mine religia ORTODOXĂ este o religie a tradiţiilor şi se întemeiază pe filozofia greacă a Calului Troian pătruns în cetatea unicului Dumnezeu al evreilor combinată apoi cu spiritul slav, larg, plin de dragoste şi furie al ruşilor de tipul Tolstoi şi Rasputin.
    Ortodoxia nu se va împăca niciodată cu spiritul european al libertinajului franco-italian-catolic combinat cu spiritul cazon-reformat al cizmei germane …. Dar …..ORTODOXIA poate se apropie, nu se ceartă de fapt, oarecum, cu spiritul individualist al insularilor britanici….

    Apreciază

  11. La recomandarea lui Iosif (in alt articol) l-am mai ascultat cu multa atentie si interes pe preotul „cuantic” Adrian Singurov si vreau sa recomand si eu ceva (in special Cherie poate va aprecia!) aceasta emisiune de la „Viata in Armonie” (este o emisiune la care ma uitam mai mult in anii trecuti, si despre care am o parere foarte buna, caci invitatii sunt selectati cu multa atentie):

    VIATA IN ARMONIE – Preot ADRIAN SINGUROV – TREZIREA IN NON-DUALITATE_27.01.2018

    Inca nu am ajuns sa cunosc si sa inteleg in totalitate invataturile preotului, trebuie sa mai ascult… Cu unele idei rezonez foarte bine din start, cu altele insa mai putin… Per ansamblu il consider interesant si demn de urmarit si pe mai departe. Desi, este nevoie de un discernamant foarte fin, intrucat aduce foarte multe lucruri din diferite parti, unele neputând fi acceptate (cel putin de mine).

    Sunt curios ce parere aveti, daca veti asculta; va expun in continuare cateva din punctele „fierbinti”:

    min 10-13: Despre „Raul” din Univers… (Tare!)

    min 14-15: Omul, oglinda infinitului… (Foarte tare!)

    min 16-17: Cui ne inchinam de fapt? (Aveti grija!)

    min 17-18: Uriasul potential ADAMic (Cam exagerat, dar merita sa meditam la aceasta, in sens figurat…)

    min 27-40: Despre timp si… reincarnare… (Nu am inca o parere intemeiata, dar tind sa NU fiu de acord cu preotul… Ceea ce spune despre timp totusi se cam apropie…)

    min 40-43: Cine sunt Extraterestrii? (Interesant, nu am mai auzit asta…)

    min 43-44: Sa nu citim Biblia literal! (Asta zic si eu… 🙂 )

    min 44-45: Semnele ebraice si codul lor complex. (Eee, aici e tare complicat…)

    min 48-50: Un indemn… (Nota 10!). Citez:

    Toata istoria bisericii noastre e bazata pe anatema (blesteme), pe crime, pe nenorociri. E timpul se ne trezim, sa iesim din aceasta gandire conflictuala. Singura solutie, ca sa nu devenim toti activisti ISIS este sa crestem in vibratie. Sa ne rugam mai mult si sa ne vina raspunsul din interior, fara a mai gasi absolut nimic conflictual la nimeni.

    Emisiunea aceasta se potriveste de minune si prietenilor nostri „Egipteni” care inca se mai „cearta” pe subiectul:

    – „Dumnezeul meu e mai mare/bun decat Dumnezeul tau…”
    – „Eu am o relatie cu Dumnezeu si tu nu ai…”
    – „Tu nu te-ai intalnit cu Dumnezeu, eu vorbesc cu Dumnezeu…”

    Apreciază

    1. Vreau ca si voi sa ascultati emisiunea, totusi doresc sa scot in evidenta si sa completez cel putin la doua idei foarte tari:

      1) min 10-13:Despre „Raul” din Univers…

      Raul (Diavolul) a fost inventat prin sec. VI pentru a avea putere, pentru a manipula psihologic. Ingerii sunt energii divine create. Acesti ingeri nu au cum sa fie „cazuti”. Dumnezeu nu se poate intoarce impotriva lui insusi. Dumnezeu se manifesta pe diferiti registrii, pe diferite frecvente. Dumnezeu fiind vesnic si infinit, cuprinde totul, inclusiv acel „iad”. Tot Dumnezeu se manifesta si acolo prin aceste energii divine create de frecvente inferioare. Este insusi Dumnezeu care ia chipul acela terifiant…

      Nu mai am ce sa comentez aici. Am scris in repetate randuri traducerea corecta a lui Isaia 45:7

      „Eu formez Lumina si creez Întunericul, fac Pace si creez Raul, Eu Y-H-V-H fac toate acestea”

      2) min 14-15: Omul, oglinda infinitului…

      Omul este o oglinda, in care se oglindeste infinitul vizibil (de la limita orizontului), cu infinitul de sub tine iar omul este o oglinda perfecta, este constiinta, nivelul superior absolut la care ajunge materia care este constienta de sine.

      Aici as vrea sa mai dezvolt subiectul. Singurov a vorbit despre asta si in emisiunea „Ortodoxia Cuantica” din 31.12.2017, lucru care, printre altele, mi-a captat atentia.

      Indeosebi pentru iubitorii de limba ebraica, am creat aceasta plansa, in care, pe partea stanga avem afirmatia lui Singurov iar in partea dreapta ceva ce ce a facut imediat click la mine:

      Acum, tot Singurov o spune la emisiunea „Viata in armonie” ca Biblia e codata ca un program urias de calculator (si chiar daca nu o spunea dânsul, tot asa e… 🙂 )

      Cu totii stim (sper) ca „Numele Domnului” Y-H-V-H (nu conteaza ce ne inchipuim noi in spatele acestor litere) este „incifrat” (pus in cifre) 10 + 5 + 6 + 5 = 26.

      Cu siguranta, aceste „ingrediente” ale Numelui sunt foarte bine alese, Dumnezeu „stie” de ce e 10 si nu e 11 si de ce e 6 si nu e 7… 😀

      Acum, ni se mai spune in „Shema Israel” sa luam aminte ca „YHWH este UNA/UNUL” si tot asa si prima litera a alfabetului ebraic este ALEF (UNU adica TOTUL).

      Dar simbolul acestui ALEF / UNU este compus din trei sub-simboluri pe care le putem identifica si pe ele tot conform alfabetului.

      Sunt in esenta doua „picaturi” din acea „substanta”, acele virgulite cu care incep (de sus) oricare din literele alfabetului. Acea mica (dar importanta!!!) „iota” care nu va trece nicidecum! Acel YUD sau 10 in alfabetul ebraic.

      Ok, deci am identificat doua „iote”, o iota „cereasca” (de sus) si una „pamanteasca” (de jos). Sau sa spunem „apele de deasupra si apele de dedesupt”? Anyway, 10 si cu 10 fac 20.

      La mijlocul lui Alef, cele doua „iote” sunt despartite perfect simteric de o liniuta / bara (sau mai degraba de un carlig). Acest „carlig” il identificam ca fiind litera VAV din alfabetul ebraic. In ebraica, cuvantul „Ve” (scris VAV, numarul 6) se traduce „SI”. Este un cuvant de legatura, o conjunctie. In ideograma lui Alef, VAV face conjunctia (legatura) intre cerurile de sus (Yudul de sus) cu cerurile de jos (Yudul de jos).

      Iar despre ADAM stim ca a fost CREAT taman in ziua a SASEA. Asadar, este OMUL cel care (sau in care) se produce „conjunctia” (unirea) Cerului si a Pamantului, a lumii „de sus” cu cea „de jos”.

      Asadar insumate, in ideograma lui Alef, cele trei „ingrediente Yud + Vav + Yud dau exact 26, acelasi rezultat ca si in „Numele Domnului” Y-H-V-H.

      Diferenta este (ceea ce in Alef nu se observa, intrucat Alef este UNU / NEDIVIZAT) ca in „Numele Domnului” Y-H-V-H „iota” de jos nu exista, in schimb valoarea ei (10) este compusa din doi de H (5+5). Aceasta denota „Dualitatea” din lumea „de jos”, dar aceste este un subiect pentru alta ocazie…

      Apreciază

    2. Am ascultat toata emisiunea si recunosc in cuvintele acestui preot multe din cuvintele noastre. Ar fi mult de discutat caci sunt multe care pot fi comentate chiar daca asa cum spui (ma refer la Abel) nu sunt exact asa cum le gandim fiecare.
      Preotul slujeste la crematoriul din Bucuresti ceea ce preotii ortodocsi oficiali nu isi pot permite incinerarea nefiind admisa de biserica ortodoxa romana si este acceptat dupa cate stiu eu de pe google de comunitatea ortodocsa rusa din America . Probabil acolo se accepta incinerarea. Dar si mie imi place gandirea lui mai deschisa catre nou si catre stiinta. Am remarcat ceea ce a spus despre diavol … si despre reincarnare…

      Apreciază

      1. Eu il numesc „preot” nu pentru ca poarta sutana si a fost hirotonisit candva, ci pentru ca aduce un serviciu fiilor lui ADAM, ajutand la elevarea constiintei umanitatii, indiferent de vreo religie. Chiar daca deocamdata aduce la suprafata si ceva „rebut” (materal brut, nefiltrat, impur), il consider pe Singurov destul de evoluat pentru a putea ridica si pe altii. Si el, si noi ne vom rafina din ce in ce mai mult pe masura ce crestem. O sa il urmaresc in continuare, deoarece il vad pe o panta ascendenta, indiferent de cateva „derapaje” nu ma poticnesc in el.

        Cat despre incinerare, nu stiu ce sa zic, nu stiu cum e la ortodocsi, dar gasesc un lucru bun daca slujeste acolo. Nu gasesc potrivit ca biserica „oficiala” sa se tina strâns de cine stie ce dogme si crezuri si sa nu se ocupe de cei raposati si de rudele acestora, care doresc ca preotul sa dea binecuvantarea si sa conduca sufletul spre cele vesnice. Tot respectul pentru „preotul” Singurov.

        Apreciază

    3. Y-H-V-H perpetuat in Genealogia lui ADAM (a UMANITATII) (1 Cronici 1)

      YUD (10)

      #1: Adam,
      #2. Set,
      #3. Enosh,
      #4. Chenan,
      #5. Mahalaleel,
      #6. Iared,
      #7. Enoh,
      #8. Metushelah,
      #9. Lamec,
      #10. Noe.

      –––––- Cu Noe se incheie primul ciclu al „Iotei de sus”. Apele potopului au „sters” tot ce a existat in acea lume (univers) –––––-

      A doua lume incepe cu „Iota de jos”:

      HEH (5)

      #1. Sem,
      #2. Arpacshad,
      #3. Shelah,
      #4. Eber,
      #5. Peleg, pe vremea lui s-a împărţit pământul…

      –––––- SCINDAREA „Iotei de jos” in HEH + HEH. „Peleg” inseamna „Scindare” –––––-

      VAV (6)

      #1. Rehu,
      #2. Serug,
      #3. Nahor,
      #4. Terah,
      #5. Avraam,
      #6. Isaac.

      –––––- Isaac a adus implinirea fagaduintei FIULUI –––––-

      HEH (5)

      #1. Iacob,
      #2. Levi,
      #3. Kehat,
      #4. Amram,
      #5. Moise.

      –––––- Genealogia Y-H-V-H se incheie cu Moise, cel prin care a venit Izbavirea, Cuvantul, Revelatia, Torah –––––-

      Apreciază

  12. Mihaela draga, daca te simti „sedusa” de Adevar, esti pe drumul cel bun, Îl vei cunoaste si vei fi cu adevarat ELIBERATA de prejudecatile oricarei legi, religii, crezuri, dogme si/sau traditii, având capacitatea de a iubi neconditionat, sacrificator, total, oferind tot ce ai primit, fara limite si/sau conditii, impuse de vreun om muritor, iubind, „seducând”, atragând la Hristos, cât mai multe >Suflete< ratacite prin labirintul virtual înselator, atragator, tentant, ucigator de Suflete instabile, inocente, purtate de orice vânt de învatatura imitatoare a ADEVARULUI ABSOLUT, ATEMPORAL. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  13. Din cate am citit eu, poate nu din cele mai sigure surse, teologii evrei au incercat mai multe programe de interpretare a bibliei, pe sectoare, pe portiuni, pe fraze, chiar daca nu ca un program de decripatare general, adica nu ca un program de calculator special destinat acestei functii cum specifica Singurov ca ar ocupa toata planeta . dar sigur pe baza acestei dualitati a alfabetului evreesc de litera si cifra.

    Apreciază

    1. Ca o fi, ca nu o fi, program criptat, nu stiu. Cel putin, nu am intalnit inca asa ceva. Acel „Bible-Code” descoperit de Michael Drosnin si programele aferente de calculator nu demontreaza nimic si orice (vrea muschii lor 😀 ). Stiinta si tehnica este la milioane de ani lumina distanta…

      Pana sa dezvoltam noi culcalatoare cat planeta pentru a „decripta” literele Bibliei, intelegerea acestora va veni in continuare cum a venit si pana acum, timp de mii de ani, prin acordarea nivelului de frecventa la constiinta colectiva de unde a fost inspirata Biblia (mai popular: prin telepatie, profetie, etc…)

      Apreciază

Lasă un comentariu